ORAN, OCAK AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ORAN, OCAK AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

9 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2020 yılı Ocak ayı Yönetim Kurulu Toplantısı ilimiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda basın mensuplarına bilgiler veren Oran Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Salih Ayhan, Sanayi Ticaret Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Geleceğin Mesleği programına Orta Anadolu Kalkınma Ajansının da önemli bir misyon üstlendiğini belirterek “Kayseri, Sivas ve Yozgat’taki projelere 9 milyon TL’lik hibe desteği vereceğiz” ifadesini kullandı.

İlimizin ev sahipliğinde yapılan Ocak ayı toplantısına Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Sivas Valisi Salih Ayhan, Yozgat Valisi Kadir Çakır, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Sivas Valisi Salih Ayhan, 2020 yılının ilk toplantısında yapılacak olan çalışmalar ile ilgili ve bazı iç dinamitlere yönelik kararların alınacağını belirterek şunları kaydetti:

“Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2020 yılı ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Özellikle Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızla, Milli Eğitim Bakanlığımızın geçen yıl başlatmış olduğu Geleceğin Mesleği programı kapsamında ajanslarımızın da bir yük alma hususunda çalışma başlatıldı. Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında üç ilde yaklaşık 72 başvuru yapılmıştı. Bunların bütün değerlendirme süreçleri bitti. Bugün kurulumuz toplantısından sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Toplam 39 milyon TL’lik başvurunun 9 milyon TL hibe sağlanacaktır. Kayseri ilimizden sekiz proje Yozgat ilimizden beş ve Sivas ilimizden altı proje meslek liselerimizin destekleri mahiyetinde kabul görmüş olup değerlendirme aşaması bitti. Bundan sonra sözleşme ve uygulama aşamasını gerçekleştireceğiz. Bu meslek eğitimini destekleme anlamında ORAN Kalkınma Ajansıda bir misyon üstlenmiş oldu. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yine güdümlü projelerimiz devam ediyor. Kayseri Verimlilik Ofisi, Sivas Kangal Üretim, Eğitim ve Satış Merkezi sözleşme imzalandı ve uygulama aşamasındadır. Ayrıca SOGEP- Sosyal Gelişim Programı kapsamında yaklaşık 6,5 milyon TL’lik üç ilimize proje desteği sağlanacaktır. İki proje Kayseri, iki proje Yozgat ve bir projede Sivas ilimize kaynak sağlanıp uygulama aşamasına geçilecektir. Sivas ilimizde Sivas Engelli Aktif Yaşam Merkezi, Yozgat ilimizde Çekerek Kültür ve Spor Dünyası ve Mutlu Kreş, Mutlu Yarın projeleri destek almıştır. Yine Kayseri ilimizde de Umudunu Kaybetme Hayata Tutun projesi ayrıca Sarıoğlan ve Pınarbaşı ilçelerinde Kadın Üreticilerin Elinden Geleneksel Peynir Üretimi projesi destek almıştır. Bu projelerin toplam maliyeti yaklaşık 6,5 milyon TL’dir. 2020 programında hazırlık süreci başladı. Ayrıca yine ajansımız ve Erciyes Teknopark işbirliği ile gerçekleştirilen Benim İşim Girişim yarışmasının üçüncü dönem sonuçları da wep sitemizden ilan edildi, 10 takım belli oldu. Bunların arasından da üç takım yarışacak. Bu da gençleri özendirme ve yenilik anlamında önem arz etmektedir. Bunlar toplantımızın ana omurgası ve yine kurumumuzun aylık alması gereken olağan kararlar ve iç dinamitlere yönelik bazı kararlar alınacaktır.”

Toplantı Sivas Valisi Salih Ayhan’ın konuşmasının ardından basına kapalı şekilde devam etti.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”