ORAN TEŞVİK İZLEMELERİNE DEVAM EDİYOR

ORAN TEŞVİK İZLEMELERİNE DEVAM EDİYOR

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Kayseri, Sivas ve Yozgat illerine verilen teşvik belgelerini izleme ve raporlama faaliyetlerine başladı.

Oran tarafından yapılan açıklamada, “Ekonomi Bakanlığı 2023 yılı için belirlenen makro ekonomik hedefler doğrultusunda sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlanmasını, sosyal ve ekonomik kalkınma seviyemizin yükseltilmesini ve Türkiye ekonomisinin en gelişmiş ekonomiler arasında yer edinebilmesini teminen, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam politikalarının eşgüdümünü sağlayacak düzenlemeler yapmakta ve uygulamalar geliştirmektedir. Bu anlayışla, yatırım teşvik politikalarına yön veren ve uygulamayı yürüten bir kurum olan Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan, 19 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2012/3305 sayılı "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar" aracılığıyla izleme ve değerlendirme faaliyetlerine yeni bir boyut kazandırılmıştır” denildi.
Açıklamada çalışmalarla ilgili olarak şu bilgiler verildi:
“Söz konusu yasal düzenlemenin 20. maddesinin 6. fıkrasında "Kalkınma Ajansları, Bakanlıkça düzenlenen teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımların gerçekleşmelerini izleyerek gerçekleşme durumlarını altışar aylık dönemler halinde Bakanlığa bildirirler. " hükmü yer almaktadır.
Bu kapsamda, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı sorumlu olduğu bölgede (Kayseri, Sivas ve Yozgat) verilen teşvik belgelerini izleme ve raporlama faaliyetlerine başlamıştır. Şu ana kadar Kayseri’de 100, Sivas’ta 50 ve Yozgat’ta ise 35 teşvik belgesi sahibi firma yasa kapsamında ziyaret edildi.
Her altı ayda bir gerçekleştirilecek olan izleme faaliyetlerinin yanında, aynı yasa çerçevesinde “tamamlama vizeleri” de gerçekleştirilmektedir. Ocak ayı içerisinde, ORAN Kayseri’de bir tekstil firmasının 18 milyon TL sabit yatırım tutarındaki ve Yozgat’ta gıda sektöründe hizmet veren bir firmanın 500 bin TL sabit yatırım tutarındaki teşvik belgelerinin tamamlama işlemlerini gerçekleştirmiştir.”


"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık