ORGAN BAĞIŞI HAFTASI BAŞLADI

ORGAN BAĞIŞI HAFTASI BAŞLADI

KILIÇ ?İLİMİZDE 569 KİŞİ ORGAN NAKLİ BEKLİYOR?

İl Sağlık Müdürlüğü 03- 09 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan ?Organ Bağışı Haftası´nın startını Cumhuriyet Meydanı´nda tertiplenen görsel brifingle verdi? İlimiz sakinlerini organ nakline özendirmek ve organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için organ bağışı standı açan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri İl Müdürü İsmail Kılıç önderliğinde bir araya gelerek medya mensupları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirdiler? Etkinlikte değerlendirmede bulunan İL Müdürü Kılıç ?Diyanet İşleri Başkanlığı organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlıyor ve caiz olduğunu vurguluyor? ifadesini kullanarak vatandaşın çekincelerini yok etmeye çalıştı?
Organ Bağışı Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı´nda tertiplenen etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, vatandaşları organ bağışı konusuda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayıp, ilimizde bin 210 böbrek hastasının diyaliz cihazlarına bağlı şekilde hayatlarını sürdürdüğünü hatırlatarak ?Kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar böbrek hastaları kadar şanslı değiller ? ifadesini kullandı?
İl Müdürü Kılıç sözlerinin devamında Diyanet İşleri Başkanlığı´nın organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımladığını ve caiz olduğunun altını çizip vatandaşları organ bağışı yapmaya davet ederek şunları kaydetti? "İlimizde karaciğer, böbrek, kornea ve kemik iliği nakli yapılabiliyor. Kentimizde bin 90 kişi organ bağışında bulunmuş. Bu yıl üç kişiye karaciğer nakli yapılmıştır. Bunlardan ikisi kadavradan biri canlıdan alınmıştır. 569 kişi şu an Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden nakil beklemektedir"
İl Sağlık Müdürü Kılıç´ın açıklamalarının ardından stant da görev alan sağlık personeli vatandaşların organ nakili konusunda merak ettikleri bilgileri aktararak organlarını bağışlamaya ikna etmeye çalıştırlar?
HABER: C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”