ORGAN BEKLEYEN HASTALARA UMUT OLACAK

ORGAN BEKLEYEN HASTALARA UMUT OLACAK

ŞEHİR HASTANESİ’NE BÖBREK NAKLİ RUHSATI

Hizmete açıldığı günden bu yana şifa dağıtmaya devam eden Kayseri Şehir Hastanesi ‘Organ Nakli Merkezi’ olması için istenen tüm şartları yerine getirerek “Böbrek Nakli Yapılabilen Organ Nakli Merkezi” olma ünvanını almayı başararak bölgede organ bekleyen hastaların yeni umudu oldu.

Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde organ nakil merkezi açılması konusunda birçok çalışma ve girişimde bulunan Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ve sağlık idarecileri, dev bir adım daha atmayı başardılar.

Uzman kadrosu ve son teknoloji cihazları ile kısa sürede bölge hastanesi konumuna gelen Kayseri Şehir Hastanesi, yapılan hummalı çalışmaların ardından ‘Organ Nakli Merkezi’ olması için istenen tüm şartları yerine getirerek “Böbrek Nakli Yapılabilen Organ Nakli Merkezi” olma ünvanını almayı başardı.

30 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen törende, organ nakli merkezi olma yolunda atılan bu büyük adımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Benli, emeği geçen tüm personele teşekkürlerini ileterek, “Bu bizler için bir başlangıç. İlerleyen günlerde İnşallah diğer organ nakillerini de gerçekleştiren bir hastane olma yolunda hızla ilerleyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Organ Nakli Merkezi Sertifikaları, Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerine İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli tarafından teslim edildi.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı