ORGANİK PAZAR HİZMETİNİZDE

ORGANİK PAZAR HİZMETİNİZDE

Belediyesi`nden Kayseri`de bir ilk daha. Artık Kayserililerin hormon kelimesinden uzak bir pazarı var. Kocasinan Belediyesi Erciyesevler Organik Ürün Pazarını düzenlenen törenle hizmete açtı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü denetiminde açılan pazarda tüm ürünler ve üreticiler sertifikalı. Kayserinin ilk organik pazarının açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız domates, salatalık ve çay aldı.

Erciyesevler Semt Pazarında her Pazar 9 ile 19 saatleri arasında kurulacak olan Organik Ürün Pazarının açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa             Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Vali Orhan Düzgün, Hinterlant belediye Başkanları, ağzının tadını bilenler, sağlığına dikkat edenler ve hormonsuz ürün tüketmek isteyenler katıldı.

Kayseri`nin ilk sertifikalı organik üreticisi olan Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Başkanı Oluş Molu ise organik pazarın açılışını bir milat olarak nitelendirdi. Daha sonra kürsüye gelen Gıda Tardım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan ise organik pazarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

              Organizasyonun ev sahibi olan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise organik üretimi çok önemsediklerini belirtti ve belediye olarak her yıl yaklaşık 300 bin adet domates fidesi dağıttıklarını söyledi.Pazarda satılacak her ürünün Gıda Tardım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edildiğini ve vatandaşların ürünleri güvenle alabileceğini belirten Vali Orhan Düzgün ise tüm vatandaşları phazara davet etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Organik tarımla üretilen ürünlerin ister marketlerde isterse pazarlarda yer almış olması insan sağlığı ve gelişen Türkiye açısından çok önemli. Bildiğiniz gibi dünyada 60 - 70 milyar dolar civarında bir pazarı olan konudan bahsediyoruz.Türkiye`de de 400 milyon dolarlara yaklaştı. İnşallah hükumetimiz zamanında son 10,5 yılda gerek alanların gerekse ürünlerin sayısını 2 katına çıkarttık. Bu yeterli mi? Hayır daha fazla çıkartmamız lazım. Aslında organik tarımla alakalı duyulan ilgi endüstrinin günahlarından arınmış, normalde endüstri bize bir kısım kirleri ve sıkıntılarıyla beraber geliyor. İnsan sağlığı ve vücudu için ne yapıyoruz? Aslında toprağın azotunu normalde biz nitrojenini kimyasal yönüyle takviye etmeye çalışıyoruz ama bu daha fazla tüketim için gerekiyor. Bunların miktarı az olsa da faydalanabilen insanlarımız için son derece yararlıdır" şeklinde konuştu.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti