ORGANİZE SANAYİ

ORGANİZE SANAYİ

ORAN İLE GÜÇLENİYOR?

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Oran Kalkınma Ajansı ile İş Birliği Protokolü imzaladı. İmzalanan protokol ile iki kurum da ?Kayseri Sanayisi´ için güç birliği yapacak. Oran Kalkınma Ajansı, Fuar alanı fizibiletisinden, Ajans ve kamu teşviklerine kadar bir çok alanda destek sağlayacak.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ile Oran Kalkınma Ajansı imzaladığı iş birliği protokolü ileKayseri´nin sanayisi için güç birliği yapacak. Organiza Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Binasında gerçekleştirilen imza töreninde Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahit Nursaçan ve Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı bir araya gelerek, Kayseri Sanayi´sinin kazanacağı yeni gücü hakkında bilgiler verdi.
Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan imza öncesi yaptığı değerlendirmede protokol hakkında şunları kaydetti? ; ?Oran Kalkınma Ajansı ile Kayseri OSB´deki sanayicilerimizin geleceğe taşımak, yeni projelere destek verilmesi için Oran Genel Sekreteri Kamil Bey bize çok ciddi çalışmalar yaptı. Bugünde yapılan o emeğin son noktasını koyup, imza atıp Kayseri´mize ve Sanayicimize hayırlar getirmesini Allah´tan temenni edeceğiz. Bölgede faaliyet gösteren firmaların kurumsal kapasitelerin geliştirilmesi, firmalarımızın, devamlı bahsettiğimiz, rakiplikten meslektaş kültürüne geçip, özümüzün farkındalıklarını meydana getirerek ve bugün Devletimizin sanayisinin ve esnafının gelişmesin için kurduğu Oran Kalkınma Ajansından istifade edemesi yakın diyaloglarla sağlanmaktadır. Tabiki hibe ve destekler çok önemli gelişmeler kaydediyor.?
Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı da Kayseri Sanayi´sinin Türkiye´de önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak , Kayseri OSB´ye ayırdıkları fonları daha da artırmaya çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi; ?Biz burada protokolümüzün ismini ?Güç Birliği´ olarak belirledik. Çünkü Kayseri Türkiye´de gerçekten sanayide çok önemli bir yere sahip. OSB´miz yaklaşık 1000 işletmesi ve 60 bin çalışanıyla, ihracatıyla önde gelen bir şehrimiz. Yalnız Kayseri sanayisinin çok önemli seviyesine gelmesine rağmen birkaç adım sonrasına geçme ihtiyacı duyuyor. Biz buna Kalkınma Ajansı olarak destek vermek istiyoruz. Yapacapımız şey aslında maddi desteklerden ziyade danışmanlık. Profesyönel destek ve hizmetler vermeyi planlıyoruz. Bu protokolümüzün kapsamı da buna dair. Biz Kayseri´ye bu zaman kadar 160 projeyi toplam 45 milyon tl destek vermişiz. Bu destekle beraber toplam 95 milyonluk kaynağı harekete geçirmişiz. Aslında çok istenen seviyede değil bu, daha ileri taşıyacağız. Atandaıktan bu güne kadar 2 ay gibi bir sürede 15 milyonluk bir fon daha bulduk. Kaynaklarımızı her yıl artırmayı planlıyoruz.?
Yapılan konuşmaların ardından sıra iş birliği protokolünü imza altına almaya geldi... Kayseri OSB Başkanı Tahit Nursaçan ve Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı imzaladıkları protokol ile yapılacak destekleri resmileştirmiş oldular. Protokole göre Oran Kalkınma Ajansı, Fuar Alanı Fizibiletesi, Oran Akademisi kapsamında çeşitli eğitim ve ziyaretlerin yapılması, Ajans destekleri ve kamu teşvikleri hakkında bilgilendirmeler yapılması, E-ticareti bölgede daha etkinleştirmek gibi bir çok alanda desteği olacak.
İmzanlanan protokolün ardından taraflar hatıra fotoğrafı çektirdi.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları