ORGENERAL TALİMATI

ORGENERAL TALİMATI

10 TRİLYONLUK SENETTE ORGENERAL TALİMATI Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, önceki akşam KAYTV’de Veli Altınkaya ve Yusuf Yerli’nin hazırlayıp sunduğu ‘Gündem’ programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortay

Gündeme bambaşka bir boyut kazandıran açıklamasında Özhaseki, eski parayla 10 trilyon liralık sahte senet hazırlama talimatının Orgeneral Hurşit Tolon tarafından verildiğini ve kamuoyunda ‘Kayseri Davası’ olarak anılan bu gelişmelerin Ergenekon Davası’na 10. Dosya olarak bağlandığını söyledi.

 

KAYTV’deki ‘Gündem’ programının bu haftaki konuğu olan Başkan Özhaseki, Kayseri kamuoyunun bilmediği çok şeyler olduğunu ve bu bilinmezliğin ardında kocaman bir hesap olduğunu anlattı. Özhaseki ayrıca, ‘Kayseri olaylarının’ Ergenekon’a 10. Dosya olarak bağlandığını da söylediği açıklamasında şunları dile getirdi: “Birisi, genç bir delikanlı şeytana uymuş; biz şikayet ettik, kendisi suçunu itiraf etti. Bunun arka tarafında Kayseri kamuoyunun yüzde 1’ini bilmediği kocaman bir hesap var. Şu anda Kayseri olayları Ergenekon’a 10. Dosya olarak bağlandı. O konu hakkında dışarıda bilgilenme olmadı. Sadece sanığın itirafları var, bazı bürolara baskınlar var, içeride 10 civarında tutuklu insan var, adıma düzenlenmiş sahte senetler var. Çünkü sahteliği üç kere mahkeme kararınca tespitli. Her tarafının sahte olduğu bakınca belli. Orada belediyenin kurşunlanması var, Haseki’ye karşı yapılan tertipler var, hesaplar var, konuşmalar var. Biraz da bu günlerde çok dillendirip ikinci safhasındaki hesapları çok söylemiyorum. Sebepleri benden menkul olaylar gibi olacak. Öbür olaylarda olduğu gibi bu olayları da gidişine bıraktım.”

 

“HURŞİT PAŞA: 10 TRİLYONLUK SENEDİ YAZIN, KAYSERİLİLER ZENGİN”

 

Şimdilik sadece ‘delikanlının’ ifadelerinin bilindiğinin altını çizen Başkan Özhaseki, Orgeneral Hurşit Tolon’un adının bu ifadelerde çokça geçtiğini belirtti ve gündeme bambaşka boyut kazandıracak o açıklamalarda bulundu: “Hurşit Tolon bugün tutuklanmış fakat bir de şu var: o delikanlının sadece şu ifadeleriyle ifade etsem doğru olmayabilir. Çünkü hangisi doğru, hangisi yanlış bilmiyoruz ki. Bu senet için “Falan başçavuş başına geçti”, diyor. “Sorduk”, diyor. “Kadıköy Orduevi’nde bir saat kadar oturduk”, diyor. “Hurşit Paşa dedi ki”, diyor “10 trilyonluk senedi yazın Kayserililer zengin, öderler’ dedi”, diyor. Yazılmış çizilmiş, adımıza imzalar atılmış. Sonra, “Bu senedi vermezseniz, şöyle olur, böyle olur. Abdullah Bey de Kayseri’den, Cumhurbaşkanı adayı.”  Biz onlara yine eyvallah etmedik, savcılığa başvurduk. Yaptığımız doğru işlemler neticesinde avukat iki sene gün aldı Ağır Ceza Mahkemesi’nden ve para bizim tarafımızdan ödenmeyip de savcılığa başvurup, resmi işlem başlatılınca belediye kurşunlandı. O delikanlı “Falan paşamın askerleri Kayseri’yi kurşunladılar”, diyor.

 

O tarafta ifade çok, mevzu bol, hesap çok, tertip çok. Bu tertip Kayseri üzerine, biraz benim üzerime oynanıyor ve bunlar da yakında Ergenekon yargılamalarında, o sorgulamalarda çok daha net göreceğiz. Bir çoğunu belki inkar edecekler ama bazen birbirlerini ele veriyorlar. Bazen çapraz sorguda itiraf etmek durumunda kalıyorlar. Bunu herhalde birkaç ay içerisinde, biraz daha bekleyerek çok net görebileceğiz diye düşünüyorum.

 

Özhaseki: “Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı tartışılır hale geldi”

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da hakim gibi konuştuğunu söyleyen Özhaseki, Kılıçdaroğlu’nun yalancılığını mahkeme yoluyla ispatlamış olduğunu ve genel başkanlığının tartışılır hale geldiğini belirtti:

 

“Siyaset yapan bir insan değilim. Gittiğim zaman dua almak istiyorum. Son bir senedir yaşadığım olaydan dolayı uğradığım haksız muamelelerden dolayı Kayseri’de CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimin alınmamasını istiyorum.  2011’de belediye olarak bir takım faaliyetleri yazıyorum. Bizi meşgul eden iftira olayları var. İşimizi en iyi şekilde aksatmadan yaptık ama bizi rahatsız etti. Kemal Kılıçdaroğlu her konuşmasında Kayseri’de ‘şeytan üçgeni var, yolsuzluk şebekesi var’ dedi. Hakim gibi, yargılamış gibi konuşuyor. Yine de ölçülü söylüyorum ama hak ediyor; çok boş konuşuyor, ciddiye alınmamaya başladı. Durmadan söylüyor ve genel başkanlığı tartışılır hale geldi. Ömrümde bu kadar yalanı su gibi içebilen adamı görmedim. Beni savcılığa verdi Kemal bey. Ben de gittim, söyledim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalancılığını ispatlamış durumdayım gelinen noktada. Kemal Kılıçdaroğlu yargıyı baskı altına almaya yönelik hareket ediyor; şimdiye kadar CHP yargıya çok hakimdi. “

 

 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da