ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TATBİKAT

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TATBİKAT

HACER ORMANINDAKİ YANGIN TATBİKATI GÖZ DOLDURDU

2020 yılı Yangın Sezonuna girilmesiyle “Orman Yangınlarıyla Mücadele” kapsamında Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliği ile ortaklaşa yangın eğitim tatbikatı düzenlendi. Eğitim tatbikatına Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ilgili personeli ve Şube Müdürlüğü emrinde görevli orman işçileri katıldı.

Düzenlenen eğitim tatbikatında katılımcılara; Orman yangınlarıyla daha etkin mücadele, yangınların önlenmesi ve söndürülmesi amacıyla yangın öncesi, yangın anında ve yangın sonrası yapılacak iş ve işlemler teorik ve uygulamalı olarak gösterildi.

Ayrıca yangına müdahale malzemeleri ve araçları tanıtılıp, bu malzemelerin bakım ve muhafazalarının önemi anlatılırken her an yangına hazırlıklı olunması için yapılan ve yapılması gereken çalışmalar tek tek anlatıldı.

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü sorumluluk alanlarından olan ve Akdeniz iklim kuşağında yer alan Aladağlar Milli Parkı; 55.000 hektarlık alanının 10.000 hektar gibi geniş bir alanının verimli orman olması sebebiyle 1. derecede orman yangınlarına hassas durumda. Bu sebepten “Orman Yangınlarıyla Mücadele” kapsamında Milli Park içerisinde bulunan Hacer Ormanları’nın yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalması durumunda; Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda yangın söndürme havuzu ve helikopter iniş pisti yaptırılmıştı. Alana gösterilen hassasiyet, düzenlenen eğitim tatbikatları ve nihayetinde eğitimli personel sayesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan yıldırım düşmesi, bilinçsiz piknik ateşi yakılması ve benzeri nedenlerden dolayı çıkan yangınlar hızlı ve yerinde müdahale ile büyümeden söndürüldü.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor