?ORUCUN KAZANCI SEHERDE BAŞLAR?

?ORUCUN KAZANCI SEHERDE BAŞLAR?

RAMAZAN SOKAĞI´NA KATILAN PROF. DR. MEHMET EMİN AY RAMAZAN VE ORUCU ANLATTI

Ramazan Sokağı, her gün büyük bir ilgi görmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de hemen her gün Ramazan Sokağı´nı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geliyor ve konuklarını ağırlıyor. Başkan Çelik, bu kez Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile birlikte Ramazan Sokağı´nı gezdi. Diğer taraftan Ramazan Sokağı´nın teravih namazı sonrası etkinliklerine katılan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, oruç tutanların mutlaka sahura kalkmaları gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı´nı Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile birlikte gezdi. Ramazan Sokağı´ndaki bu aya özgü lezzetleri tadan, esnaflarla sohbet eden, vatandaşlarla selamlaşıp hatıra fotoğrafları çektiren Yıldız ve Çelik, ramazan Sokağı´ndaki küçük bir kızın yaptırdığı duaya el açarak katıldılar ve ?âmin´ dediler.

Kayseri Milletvekili Yıldız ve Başkan Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı´nda yaz spor okulları için kayıt alan Spor A.Ş.´nin standını da ziyaret ettiler. Yaz spor okulları için 5 bin kayıt alınacağını öğrenen Yıldız, bu rakamın çok büyük bir rakam olduğunu söyledi. 

MEHMET EMİN AY´DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ramazan Sokağı´nın teravih namazı sonrası yapılan etkinliklerine bu kez Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı. Programı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik de izledi. Söyleşide Ramazan´ın önemi üzerinde duran Prof. Dr. Ay, bu ayda cennetin kapılarının müminlere açıldığını cehennem kapılarının da kapandığını belirtti. Tutulan oruçla ilgili iki önemli konuya dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, ?Birincisi iftardan 3-5 dakika önce sofra kurma hengamesinden uzaklaşıp Rabbimizin bize verdiği başta iman gibi büyük nimetleri düşünerek şükretmek. Sonra şehrimiz ülkemiz için şükrederek mazlumlar için dua etmek gerekir. İftar anındaki dualar makbuldür. İkincisi ise oruç tutanların mutlaka sahura kalkması gerekir. Orucun kazancı seherde başlar? dedi.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, söyleşinin yanı sıra Kuran-ı Kerim de okudu. Programın ardından Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile Başkan Mustafa Çelik, Mehmet Emin Ay´a sohbeti için teşekkür ederek çiçek verdiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı