OSB 60 BİN M2´LİK FUAR ALANI YAPTIRIYOR

OSB 60 BİN M2´LİK FUAR ALANI YAPTIRIYOR

Nursaçan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, sadece fuar alanı olarak kullanılması şartıyla, plan tadilatına konu edilmiş ve onaylanan yerde 150 bin metrekare arsa üzerine, 60 bin metrekare fuar alanı inşaatı yapılabileceğini söyledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yapılması planlanan fuar alanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nursaçan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, sadece fuar alanı olarak kullanılması şartıyla, plan tadilatına konu edilmiş ve onaylanan yerde 150 bin metrekare arsa üzerine, 60 bin metrekare fuar alanı inşaatı yapılabileceğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

?Bilindiği üzere günümüzde sadece kaliteli mal üretip pazara sürmek, satış yapabilmek için yeterli değildir. Doğru yerde, doğru zamanda ve doğru bir organizasyonla katılımcılarla iletişim kurabilmek önemlidir. Bu anlayıştan hareketle; fuarların tüm sektörlerin gelişimine katkı sağladığı da yadsınamaz bir gerçektir. Yenilikleri ve teknolojiyi takip etmek, kendinizi geliştirmek, ileriye dönük çalışmalar için bir öngörüye sahip olmak anlamında olan fuarlar; üreticilerle müşterileri buluşturan önemli bir köprü olmakla beraber, bu sayede firmalara rakiplerini izleme şansı vermesi ve farklı kültürleri de buluşturarak, ülke tanıtımına sayısız katkılar sağlamaktadır.?

Tahir Nursaçan, şehrimizde yıllar önce yapılan, ancak günümüz ihtiyaçlarına cevap vermekten çok uzak olan bir fuar alanı bulunduğunu belirterek: ?Sanayicilerimizden gelen yoğun talepler, ilimizdeki STK´lar, muhtelif sektörlerin yöneticileri ile yapılan anket sonuçlarına göre; bölgemiz içerisinde bir Fuar ve Kongre Merkezi kurulmasının elzem olduğu ve bu konuda hem fikir olunduğu, ORAN Kalkınma Ajansı´nın desteği ile hazırlanan ?Fizibilite Etüdü´ ne göre, Kayseri´de yeni bir fuar alanı yatırımına ihtiyaç olduğuna, bu yatırımın başta bölgemize, ilimize ve civar illere büyük bir canlılık getireceğine dair ortak görüş bildirilmiş ve tespitler yapılmıştır. Bütün bu çalışmalar neticesinde; bölgemiz sınırları içerisinde 6. Cadde üzerinde yer alan, geçmişte yeşil alan olan arazi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, sadece fuar alanı olarak kullanılması şartıyla, plan tadilatına konu edilmiş ve onaylanmıştır. Bu çerçevede; 150 bin metrekare arsa üzerine, 60 bin metrekare fuar alanı inşaatı yapılabilecektir. Halen, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü´nün kendi imkânlarıyla ilk etapta 18 bin metrekarelik bir hol için inşaatına başlanılmış olup, söz konusu çalışmalara kesintisiz devam edilmektedir? açıklamasında bulundu.  



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da