Osb Başkanı Nursaçan :

Osb Başkanı Nursaçan :

?Türkiye Bu Değişim Hamlesinden Güçlenerek Çıkacaktır? ...

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığınca tertiplenen ?İftar Yemeği´ ilimiz sanayicilerini aynı sofra etrafında topladı? Birlikte iftar yapıp hasret gideren sanayiciler etkinliğe iştirak eden Ak Parti Milletvekilleri Taner Yıldız ve Hülya Atçı Negis´e taleplerini iletme fırsatı da yakaladılar? Yemek sonrası davetlilere seslenen Başkan Tahir Nursaçan "İş dünyası olarak hükümetimizin 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında ekonomik reform odaklı yatırım hamlelerinin devam ettiği yeni, güçlü, büyük Türkiye´de olan bu değişim ve gelişim hamlesinden daha da güçlenilerek çıkılacağına gönülden inanıyoruz? ifadesini kullandı?
Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığınca gerçekleştirile ?İftar Yemeği´ ilimiz sanayicilerini buluşturdu? Aynı sofra etrafında iftar yapan sanayiciler hasret giderip- gündemin kritiğini yapma fırsatı buldular? Sanayiciler ayrıca etkinliğe iştirak ederek kendilerini yalnız bırakmayan Ak Parti Milletvekilleri Enerji eski Bakanı Taner Yıldız ve Hülya Atçı Nergis´e de taleplerini ve sıkıntılarını aktarma fırsatı buldular?
Yemek sonrası davetlilere hitap eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan devam eden ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi? Yapılacak olan fuar alanının 2018 yılında hizmet vermeye başlayacağını belirten Nursaçan, diğer önemli projenin ise Selimiye Cami´nden esinlenerek yapılacak olan ve ilin en büyük camisi olmaya aday 10 bin kişilik cami inşaatı olduğunun altını çizerek şunları kaydetti? "Söz konusu bu camimiz 2017 yılı içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır. Biz Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunmuştur. Sözünü ettiğimiz bazı konulara dair üretim reform paketi Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmek suretiyle kanun haline getirilmek üzere meclise sevk edilmiş, sanayimizin ve sanayicimizin bu beklentilerine cevap veren ve duyarlı davranan bizi yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´a ve bakanlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi emlak vergisi çok yakın bir süre içinde kalkıyor. Sanayicimizin derdine sessiz kalmadılar. Diğer taraftan TRT payı da kaldırılıyor. Tabi mobilya sektörü içinde önemli olan KDV indirimi, diğer dayanıklı olan beyaz eşya sektöründe de ÖTV indiriminden dolayı da hükumetimize sayın bakanım nezdinde teşekkürü borç biliyoruz"
Konuşmasının devamında ülkemizi kargaşa ve kaos ortamına sürüklemek isteyenlere karşı milli duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Nursaçan, "İş dünyası olarak hükümetimizin 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında ekonomik reform odaklı yatırım hamlelerinin devam ettiği yeni, güçlü, büyük Türkiye´de olan bu değişim ve gelişim hamlesinden daha da güçlenilerek çıkılacağına gönülden inanıyoruz. Ne terör, ne bölgesel sorunlar, ne de ülkemizin önünü kesmeye çalışan şer odakları hedeflerimize asla ortak olamayacaktır. Gün ekonomik kalkınmaya daha sıkı sarılmak, yeni bir başarı hikayelerini yazma günüdür. Ülke olarak asimetrik bir tehlike ile karşı karşıya bulunmaktayız. Denk olmayan güçler arasında küresel bir savaş yaşanmaktadır. Bu durum askeri, ekonomik terör ve işgal gibi çeşitli şekillerle karşımıza çıkmaktadır. 21. yüzyıl savaşının nedeninde büyük ve güçlü bir Türkiye var. Namlunun ucunda, milli birliğimizin bozulması, yıpratılması var. Hedefleri Türkiye´yi bölmek, parçalamak ve kaosa sürmektir. Bin yıllık birlikteliği ve kardeşliği yok etmektir. Türkiye´ye hata yaptırmak ve bedel ödetmek milli irade ruhunu ortadan kaldırmak işte bunlar Türkiye´nin sahip olduğu millet olma ruhuna yapılan alçakça ve haince yapılan saldırılardır. Hepimizin böyle kritik günlerde yerli ve milli duruşa ihtiyacı vardır. Bu onurlu ve şerefli millet zor ve sıkıntılı zamanlarda asil duruşunu sergilemekten hiç geri durmamıştır. Türkiye büyük bir devlettir, milletimiz büyük bir milletir. Arzumuz yangın yerine dönen İslam Coğrafyasının yaralarının bir an önce sarılması, huzur ve kardeşliğe kavuşmasıdır." İfadesini kullandı?
Sanayicilere seslenen bir diğer isim ise Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız oldu? Organize Sanayi Bölgesi´nde yapılan projelere desteklerini esirgemeyeceklerini vurgulayan Yıldız " Güneş santralleriyle alakalı önceden başlamış olan yatırımların daha da artarak 50 megabiti geçecek tarzda çok ciddi bir üretim miktarına ulaşarak, böyle bir noktaya gelinmiş olmasından dolayı sayın başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Heyecan duyduğumuz bir projedir. Dün 31 bin dolarmış ciro. Çok iyi bir paradır. Yani ayda 1 milyon doları hedefliyor, aylık ödemeleri de 550 bin dolarda. Bu, hem üretip hem de sanayicimize para kazandıracak bir iş" değerlendirmesinde bulundu?
Sözlerinin sonunda Ortadoğu´nun mevcut durumunu değerlendiren Vekil Yıldız, Türkiye´nin geleceğinin bu açıdan parlak olduğunu, karamsarlığa yer olmadığını vurguladı. Ülkenin geleceğini karartacak projelere izin verilmeyeceğini kaydeden Yıldız şunları kaydetti? ? Çevremize bakalım, özellikle Katar krizi ile beraber Türkiye´yi de içine almak istedikleri ama Türkiye´nin ferasetiyle ve basiretiyle beraber doğru yöneteceği bir sıkıntıdan bahsediyoruz. Trump bir konuşma yapıyor ´19 trilyonluk borcu ben tabi ki Amerikan halkına ödetecek değilim. Körfez ülkelerine gidiyorum, oradan tahsil edeceğim. Onlardan aldığım borçlarla ödeyeceğim´ diyor. Bakın bu çok argümanlı bir iştir. Yalnızca bir faktöre dayalı değildir. Doğruyu tercih edenlerin güçleneceği, yanlışı yapanların da zayıflayacağı bir ortamdan bahsediyorum. Irak Kuveyt´e girdiğinde dönemin başkanı ABD başkanı olarak bunu onayladıklarını Saddam Hüseyin´e bildirdiler. Daha sonra 38 milyon dolar savaş tazminatı çıkarttılar. O takdir ettikleri ve teşrif ettikleri Saddam Hüseyin için. Bunların siyasi, ekonomi, idari ve sosyal birçok yansımalarını önümüzdeki süreçte görürüz. Bunu hep beraber izleyeceğiz"


HABER . C.ÜSTEN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi