OSB BAŞKANI NURSAÇAN,

OSB BAŞKANI NURSAÇAN,

"BOSNA HERSEK BİZİM İÇİN HER ZAMAN AYRICALIKLIDIR?

İki  ülke arasındaki  ilişkileri geliştirip  güçlendirmeye  yönelik  bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize  gelen Bosna Hersek heyeti, OSB Başkanlığınca tertiplenen yemekli toplantıda ilimiz sanayicileri ile bir araya geldiler? Toplantıda   konuşan OSB Başkanı Tahir Nursaçan Bosna ? Hersek´ in bizim için  her zaman  ayrıcalıklı olduğunu  vurgulayarak ?Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kardeşlik yüzyıllar öncesine dayanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek heyetini ağırlayan  OSB Başkanı Tahir Nursaçan tertiplenen yemekli toplantıda yaptığı  açıklamada  Borna - Hersek´in Türkiye için her zaman ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu kaydederek, "Balkan coğrafyasındaki Boşnak, Sırp, Hırvat, Arnavut ve diğer kesimleri asırlarca birlikte yaşayan ve gelecekte de her alanda iş birliği içinde olacakları dostları olarak görüyoruz. Balkanlarda geçmişte yaşanan acılar son bulsun istiyoruz. Onun için Balkan halkları kendi arasında bir, beraber, kardeş olursa o kadar güçlü ve güvende olur. Batı Trakyada, Belgrat da, Sancakta Balkanların neresinde olursa olsun bu coğrafyanın bütün halkları bizim kardeşimizdir. Bosna Hersek´te Türkiye için her zaman ayrıcalıklı bir konuma sahip olmuştur. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kardeşlik yüzyıllar öncesine dayanmaktadır" değerlendirmesinde  bulundu? 

Sözlerinin devamında Türkiye ve Bosna Hersek halkının kardeşliğinin tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan  Nursaçan, "Türkiye´de her kim iktidarda olursa olsun Ankara, Bosna Hersek´te yaşananlara karşı seyirci kalmamıştır. İki ülke halkının kardeşliği tüm dünya örnek olmaktadır. İki ülkenin köklü ilişkilerini her geçen gün daha da kuvvetlendirmesi, 2016 verilerine göre iki ülke arasında artan ticaret, ekonomik açıdan da etkileşim içerisinde olduğunu göstermiştir. Bosna Hersek ile 1 Temmuz 2003 tarihinde yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile, ülkemiz menşeli sanayi mallarına bu ülkede uygulanan gümrük vergisi oranları sıfırlanmıştır. 2015 yılında Bosna Hersek´e ihracatımız 293 milyon Dolar, İthalatımız 250 milyon Dolar olmak üzere, toplam ikili ticaret hacmi 543 milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. Hükümetimizin koymuş olduğu hedef doğrultusunda, önümüzdeki dönemde bu rakamı çok daha yukarıları çıkarmak için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz. Paylaştığımız Balkan coğrafyasının bizleri yakınlaştırdığına, değerlerimizi ve hedeflerimizi ortak kıldığına inanıyoruz" şeklinde konuştu.                                                                                    

Sözlerinin sonunda ?Küresel Düşünme´nin dünyayı bir pazar olarak algılamak olduğunun altını çizen Başkan Nursaçan  "Türkiye´nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda, değişen rekabet koşullarına ve ihtiyaca uygun olarak ihracatın gelişmesine imkan sağlamak amacıyla; Türkiye Ticaret Merkezleri projesi 2017 yılı içerisinde ilk kez hayata geçirilmiştir. Kayseri OSB Yönetimi olarak dış ticaretin geliştirilmesi adına yeni yaklaşımlarla geliştirilmiş, firmalarımıza destek sağlayacak, dış pazar araştırması maksadıyla Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurulmuş olup sanayicilerimize hizmet vermektedir. Sanayicilerimizden gelen yoğun talepler üzerine yapımına karar verilen ve inşaat çalışmaları devam eden Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre merkezine ilave olarak, yurt dışında, üreticilerimizin ürünlerini 365 gün sergileyeceği bir teşhir merkezi kurulması için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışma kapsamında; Dubai ve diğer yerlerde expo center şeklinde merkezler açılması kapsamında çalışmalar devam etmektedir. Bosna Hersek ile Türkiye daima kardeş kalacaktır?dedi?                                                                                    

Konuk heyete başkanlık eden Bosna Hersek Birçko Distrikt Meclis Başkanı Esed Kadriç de, "Bosna Hersek´in neler yaşadığını hepiniz biliyorsunuz. Bosna Hersek yaralarını sardı, önüne ve ekonomisine bakıyor. Şuanda ekonomisini güçlendirme ve vatandaşlarının ülkede kalmasını sağlamak için istihdam alanı oluşturmaya odaklandı. Biz bir çok  olarak Avrupa Birliği sınırında bulunuyoruz. Bu fırsatı sizleri Birçko´ya davet ederek değerlendirmek istiyorum. Siz sanayiciler ve iş adamları bizim bölgemize gelin. İş, ticaret ve yatırım yaparak bize destek olun ama bunun için önce biz size destek olalım. Sizleri mutlaka bekliyoruz" değerlendirmesinde  bulundu?.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi