OSB BAŞKANI NURSAÇAN´DAN BİLGİLENDİRME

OSB BAŞKANI NURSAÇAN´DAN BİLGİLENDİRME

?KAYSERİLİ İŞİNİ BİLİR´DEN RAHATSIZIZ?

  Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısı yaptı. Hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Nursaçan, ?Kayserili işini bilir kelimesi bizi mutlu etmiyor, Ankara´dan destek bekliyoruz? ifadesini kullandı. Nursaçan ayrıca Kayseri´de yapılacak olan fuar Merkezinden, Asgari ücrete kadar birçok konuda gündeme ışık tutacak önemli açıklamalarda bulundu.
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yönetime geldiği günden beri yapmış olduğu ve yapacağı konuları anlatmak üzere, Basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısı yaptı. Hizmet binasında bir basın toplantısı düzenleyen Nursaçan, Kayseri´nin daha iyi yerlere gelmesi için, daha çok çalışmasını ve Ankara´nın da destek vermesinin altını çizerek, ?Kayserili işini bilir kelimesi bizi mutlu etmiyor, Ankara´dan destek bekliyoruz? ifadesini kullandı;
?Kayserili işini bilir değil, Kayserili devletini sever, milletini sever, çalışkandır, hayırseverdir, Kayserili eğitim severdir. Ama Kayserili işini bilir cümlesi bizi mutlu etmiyor. 2001-2002 yıllarına baktığımız zaman Konya, Antep neredeydi? Kayseri neredeydi? Bugün aramız açık. Onlar ileri gittiler biz yerimizde kaldık. Kimse yanlış anlamasın, Kayserili işini bilir değil, kişiler işini bilir. Kayseri´nin geneline baktığımızda biz devletten istiyoruz. Biz tren yolumuz geciktiği için üzülüyoruz.?
Nursaçan, toplantıda sanayicilerin merakla beklediği, fuar merkezi konusunda da müjdeli haberi verdi. 150 bin metrekarelik ?Fuar Merkezi´nin Mart ayında yapımına başlanacağını duyurarak, yılda 8 fuar düzenleneceğini ve her bir fuara ortalama 80 bin kişi olmak üzere yılda 650 bin kişi fuarı, dolaylı yoldan Kayseri´yi ziyaret edeceğini kaydeden Nursaçan, şöyle konuştu; ?Şuanda Kayseri sanayicisinin hak ettiği kongre ve fuar merkezi yok. Biz yönetime gelmeden dedik ki; ?bizim olmazsa olmazımız fuar yapmak.´ Biz bunu Kayseri Valimiz Orhan Düzgün Bey ile paylaştık. Paylaştığımızda Valimizin yanında TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ağabeyimiz oturuyordu. Sayın Valimizin himayesinde, TOBB Başkanımızın da katkılarıyla burada fuar merkezi yapmak istediğimizi söyledim. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik Beyefendi bize arsa bulmak için çok ciddi gayret gösterdi, buldu. Ancak, Bakanlık mevzuata göre, ?OSB bölgesi dışında bir yerde Fuar´a ortak olamazsınız´ dedi. Bizde OSB içerisinde yerimizi tespit ettik ve 150.000 metre kare Fuar Merkezi, 50.000 metrekare de ?Yap, İşlet, Devret´ modeli ile sunacağımız, otel ve iş merkezlerini hayata geçireceğiz. İnşaatına önümüzdeki Mart ayında başlıyoruz.?
Tahir Nursaçan Asgari ücret konusunda da bir açıklama yaparak işverenlerin de işçinin de hakkını kollayacaklarını vurgulayıp, devletten vergi desteği beklediklerini söyledi; ?Asgari Ücretteki beklentimiz, vergi desteği. Artık 1300 liradan dönüş yok diyorlar. Bakanımız Zeybekçi, hazineden bütçe ayıracaklarını söyledi. Sanayicimiz de bu hususta mutlu oldu. Ama 1 Ocak´ta mutlaka iş veren tarafı da bu işin artısını ve eksisini söyleyecektir.?
Asgari ücret, Fuar Merkezi gibi önemli konularda açıklama yapan Nursaçan, toplantıda Organize Sanayi Bölgesindeki yapılacak yatırımları da anlattı. Bölgede bulunan 150 km´lik yolun 60 km´sini sıcak asfalt, geri kalan kısmına da kilitli parke yapılacağını duyuran Başkan Nursaçan, OSB´nin merkezine 15 araçlık İtfaiye merkezi kurulacağını, Yüz ve Plaka tanıma özellikli, Ankara´ya bağlı Mobese Sistemi yapılacağını da sözlerine ekledi. Öte yandan, vasıflı kişiler yetiştirmek üzere ikinci Meslek Lisesinin yapımı için arsanın tahsis edildiği açıklandı. Toplantıda son olarak, OSB Müdürlüğü için Yeni Hizmet Binası yapılacağını, 250 metrekarelik Kayseri´nin en büyük bayrağı olacak, Türk Bayrağı´nın da burada dalgalanacağını bildirdi.
HABER: M. EMRE KİPMAN
VALİ DÜZGÜN İNCESU OSB´DE SANAYİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Kayseri Valisi ve İncesu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanı Orhan Düzgün, Kayseri Sanayi Odası Meclis üyeleri ve bölgede yatırım yapan sanayiciler ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
İncesu OSB´de düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Düzgün´ün yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır, İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, KAYSO Meclis Başkan ve üyeleri Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya ile bölgede faaliyet gösteren sanayiciler katıldı.
Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, İncesu OSB´de yatırım yapan ve yatırım planları bulunan Kayseri´nin değerli sanayici ve iş adamları ile bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.
Türkiye´de sanayici ve iş adamları bakımından Kayseri´nin öncü bir vilayet olduğunu anlatan ve toplantıya katılanların yaptıkları yatırım ve sağladıkları istihdamla bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarına işaret eden Vali Düzgün, ?Kayseri OSB, 1000´nin üzerinde fabrikası 60.000 üzerinde çalışanıyla doygunluk durumuna ulaşmış diyebiliriz. Kayseri´nin artan yatırım ihtiyacını karşılamak üzere Mimarsinan ve İncesu OSB´leri yatırımcılarımıza çok güzel imkânlar sunuyor. ? dedi.
İncesu OSB´nin sağladığı avantajlardan bazılarını, Kayseri şehir merkezine yakın olması, anayolu güzergâhının kenarında olması, yatırımların pazara ulaşmasında ve istihdam için işçilerin ulaşımındaki kolaylıklar olarak sıralayan Vali Düzgün, Kayseri´nin şehir olarak sürekli artan bir nüfusa sahip olduğunu, İncesu ilçesinin de OSB ile göç veren ilçe yerine nüfusu artan bir ilçe olarak kayıtlara girdiğini anlattı.
Nüfus artışında ve gelişmişlikte İncesu OSB´ye yapılan yatırımların önemli bir rol oynadığını dile getiren Vali Düzgün, şunları kaydetti:
?Halen 22 işletmemizde bin çalışanımız var. İnşallah bundan sonra Bölgemizdeki bu yatırımların giderek artmasıyla, büyükşehirlerin daha da büyümesinden ziyade bu yakın bölgelerdeki ilçelerin büyümesi hem şehirleşme sorunlarının hem nüfusun yoğunluğundan kaynaklanan sorunların giderilmesi bakımından önemli. Bir merkezde toplanmak yerine farklı merkezlerde toplanmak şehircilik sorunlarının çözülmesi bakımından da kolaylıklar sağlayacak. Devlet Demir Yolları ve Büyükşehir Belediyemiz arasında yürütülen bir çalışma ile buraya yakın zamanda Inşallah banliyö hattı ile de ulaşım mümkün hale gelecek. Banliyö hattı kurulmasıyla hem Kayseri´den hem de diğer ilçelerden buraya calismaya gelecek olan işçilerimizin ulaşımında ciddi bir kolaylık sağlanmış olacaktır. Sizlerin bu fabrikaları açarken ve açtıktan sonra en önemli ihtiyaçlarınızdan birinin çalıştıracak eleman sorunu olduğunu biliyorum. İşçilerin buraya intikalinin minimum zamanda yapılması ve yolda geçen sürelerinin azaltılması, ulaşım kolaylığı işçilerin burayı tercih etmesindeki önemli sebeplerden birisi olacaktır. İnşallah bugüne kadar yapılan yatırımlar ve her geçen gün artan yatırım talepleriyle İncesu OSB´nin giderek büyüyeceğine İlimizin ve Ülkemizin büyümesine katkı sağlayacağına inanıyorum.?
Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da, ortakları arasında bulundukları İncesu OSB´nin gelişimine şahitlik etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, Vali Düzgün başkanlığındaki toplantının sanayicilerin kaynaşması bakımından da önem taşıdığını vurguladı.
Şehirde sanayi tesislerini hızla artırmanın gayretinde olduklarını kaydeden Mustafa Boydak, lojistik açıdan son derece elverişli bir konumda bulunan İncesu OSB´nin yakın gelecekte şehre ve ülke ekonomisine çok daha fazla katkı yapacağını söyledi.
Topyekün kalkınmanın önemine işaret eden ve ?İncesu OSB´nin yıldızı parlıyor? diyen Boydak, ?Sayın Valimizin önderliğinde İncesu OSB önemli mesafeler almıştır. Özellikle Sayın Valimiz Yönetim Kurulumuza rehberlik ederek Ankara kaynaklı işlerde sanayicinin önünü açmış, bakış açısını genişletmiştir. Bizlerde hep beraber Kayseri ve ülkenin kalkınması, istihdamın artırılması için gayret göstermeye devam edeceğiz? diye konuştu.
İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya ise bölgenin tarihçesini ve alt yapı çalışmalarını içeren kapsamlı bilgiler verdi.
Özkaya, halen 22 tesisin üretim yaptığı İncesu OSB´de 24 tesis inşaatının sürdüğünü ve 2016 yılı sonunda da 50´ye yakın fabrikanın üretime geçebilecek konuma geleceğini ifade etti.
Altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını, bölgeyi 40 bin fidan dikerek yeşil örtüye kavuşturduklarını anlatan Özkaya, 3.5 milyon dolarlık bir yatırımla bölgede 3 MV´lık güneş enerjisi tesisi kuracakları bilgisini verdi.
Kayseri´nin sanayi ve ihracatına yön veren, sağladıkları istihdamla şehre önemli katkı sağlayan yaklaşık 40 sanayici ve iş adamının katıldığı toplantının devamında Vali Düzgün, sanayicilerin istek ve önerilerini dinleyerek, sorularını cevaplandırdı.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları