OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURSAÇAN:

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURSAÇAN:

"AHİLİK MÜSLÜMAN TÜRK´ÜN MEDENİYET PROJESİDİR?

Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor? Kutlamaların bu günkü bölümünde Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü METEM Spor Salonu´nda öğrencilerle buluşan organizasyon komitesi geleceğimizin teminatı gençlerimizin ?Ahilik Kültürü´nü yakından tanımaları için ?Şed Kuşatma´ töreni tertipleyip, gençlere ?Ahi Pilavı´ ikram ettiler? Törende konuşan KOSB Başkanı Tahir Nursaçan ise konuşmasında Ahilik sadece bir esnaf teşkilatlanması olmadığına vurgu yaparak ?Ahilik Müslüman Türk´ün insanlığa sunduğu bir medeniyet projesidir? ifadesini kullandı?
Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü (METEM) Spor Salonu´nda düzenlenen etkinliğe, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, davetliler ve okul öğrencileri iştirak ettiler?
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından kürsüye gelen KESOB Başkanı Ahmet Övüç gençlere Ahilik Kültürü´nün tarihçesi hakkında bilgi vererek "Ahilik Anadolu Selçuklu Devleti´nin son dönemleri ile Osmanlı Devleti´nin kuruluş dönemi arasında üstlenilen esnaf örgütüdür. Ahlaki değerleri ön plana çıkaran bir esnaf teşkilatlanması olan ahilik, sadece iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum olmanın ötesinde temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan Türk milletine has sosyo ekonomik bir sistemdir. Selçuklunun son dönemlerinden itibaren uzun bir süre Anadolu toplumunun sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına yön veren ahiliğin Osmanlı döneminde iş hayatı ve iş ahlakının dürüstlük ilkeleri dahilinde yürütülmesine önemli etkileri görülmüştür" ifadesini kullandı?.
Metem´de ki kutlamanın bir diğer önemli ismi KOSB Başkanı Tahir Nursaçan ise konuşmasında Ahilik sadece bir esnaf teşkilatlanması olmadığına vurgu yaparak ?Ahilik Müslüman Türk´ün insanlığa sunduğu bir medeniyet projesidir. Ahiliğin temelinde Allah´a kulluk şuuru, kul hakkı, kendi emeği ile geçinme ve kişisel emeğin yüceltilmesi olgusu yatmaktadır. Ahilikte, kaliteli üretim ve güven, sistemin temel unsurudur. Ahilikte tembellik, asalaklık hoş görünmez. Ahilik sistemi, iş ile ahlakın uyumunu esas alır. Ahilik sisteminin oluşturduğu Osmanlı iktisadi sisteminde dayanışma, itidal, ve kanaatkarlık esas alınmıştır. Ahilik, bu esaslara uymayanları şiddetle cezalandırmışlardır" değerlendirmesinde bulundu?
Metem´de ki kutlama Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin temsili ?Şed Kuşatma´ seromonisi ve ?Ahilik Pilavı´ ikramı ile noktalandı?.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı