OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN

GÜNEŞ TARLALARINI ZİYARET ETTİ

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) alanına ziyarette bulunarak çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.
Yenilenebilir enerji kaynakları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payının gün geçtikçe arttığını söyleyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, ?Özellikle son yıllarda ülkemiz enerji sektöründe büyük atılımlar gerçekleştirmekte ve sektörün iyileştirilmesi adına birçok çalışma yapılmaktadır. Çünkü Türkiye yenilenebilir enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Güneş enerjisi; temiz, yenilenebilir ve sınırsız bir kaynak olması itibariyle birçok uygulama alanına sahiptir. Elektrik üretiminden ısıtmaya, sıcak su elde edilmesinden aydınlatmaya kadar oldukça geniş bir kullanım alanı vardır.? diye konuştu.
KAYSERİ OSB GÜNEŞE DÜMEN KIRDI
Dünyadaki gelişmelere bağlı olarak Kayseri OSB´nin de GES yatırımlarına öncelik vermeye başladığını belirten Başkan Tahir Nursaçan, OSB´deki GES alanına dair şu bilgileri verdi:
?Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nde faal durumda olan santral 7 MW kurulu gücü ile hizmet vermektedir. Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali ortalama 8 milyon 760 bin kilovatsaat elektrik üretimi ile 2 bin 647 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. 27 megavatlık kuruluş aşamasında olan ek santralin çalışmaları ise hızla devam etmektedir. Yine mevcut proje kapsamında 11megavatlık bölüm ise yap-işlet-devret modeli ile kullanıma hazırlanmaktadır. Geleceğin enerji kaynağı projesinin tamamlanması ile yaklaşık olarak 45 megavat kapasiteli Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali (GES ) enerjide dışa bağımlılığımızın azalmasına da katkıda bulunacaktır. Kayseri OSB´de, 2017 yılı için 19 megavat daha GES santrali kurulması hedeflenmektedir.?


Haber Kaynak : İHA

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı