OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN

?MOODY´S KARARLARI MAKSATLI VE SİYASİDİR?

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, kredi derecelendirme kuruluşu Moody´s kararlarını ?maksatlı ve siyasi´ şeklinde yorumladı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Nursaçan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
?Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody´s, darbe girişiminin ardından 18 Temmuz´da başlatılan izleme sonucu Türkiye´nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekmiş, not görünümünü "durağan" olarak belirlemiştir. Kısa bir süre önce yine aynı kuruluş Moody´s, olumlu açıklamalar yaptıktan sonra , Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ABD seyahati sonrası siyasi bir karar almıştır. Yaklaşık 3 yıl önce de Cumhurbaşkanımızın ABD seyahati sonrası not artırımı olmuştu. O dönemde Türkiye-ABD ilişkileri kapsamında iyileşme söz konusu idi. Şimdi Türkiye-ABD ilişkilerinde bir olumsuzluk yok. Ama ABD´nin Türkiye´nin bazı isteklerini bilinçli olarak anlamama gibi durumu var. Bunlar stratejik ortaklık ve dostluk kapsamında değerlendirilemeyecek duruş ve tavırlardır. Moody´s´in Türkiye´nin kredi notunu Ba1´e düşürmesini soğukkanlılıkla değerlendirmemiz gerekiyor.
Daha iki gün önce, bir ay içerisinde yeni bir değerlendirme yapılacağı söylendikten hemen sonra açıklanan bu kararın, objektiflikten uzak ve siyasi değerlendirmeler içermesini güçlü bir olasılık olarak değerlendirmekteyiz. Bu karara rağmen devletimize, ülkemize ve ekonomimize güveniyor ve bu sürecide atlatarak yolumuza kesintisiz bir biçimde devam edeceğimize, inanıyoruz.
Türkiye´ye yönelik 2008 sonrası hızlanan ve en son olarak 15 Temmuz tarihinde, hain ve alçakça yapılan deneme ile gerçek yüzünü gösterenler, Şanlı Türk Milletinin milli irade ve seçilmiş hükumetine sahip çıkarak bölücü hainlere haddini bildirmesi ile dağılmışlardır. Bu süreçten sonra sinsice hareket eden bu hain odaklar çeşitli yollar ile ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışmaktadırlar. Bir süre önce olumlu açıklama yapılırken birden bire çark eden, hangi hain odaklara hizmet ettiği belli olan bu ve benzeri kurumlar bizleri asla yıldıramayacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milli iradenin ortaya koyduğu tavır karşısında 2023 hedeflerine ilerleyen güçlü ve kararlı Türkiye gerçeğine karşı her alanda ?saldırıya? devam edenler, bu milletin zor zamanlarda nasıl bir olup kenetlendiğini ve üretmeye, güçlenmeye devam ettiğini bir kez daha göreceklerdir.
Bizler de sanayiciler olarak, üzerimize düşen görevleri sonuna kadar devam ettirip, sanayimizin çarklarını işletmeye, üretim ve istihdama katkı vermeye devam ederek, devletimizin ve milletimizin yanında her zaman olduğu gibi saf tutarak ülkemizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz.?


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları