OSB´DE

OSB´DE

25 MİLYON TL´LİK İMZA

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi´nde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi desteği ile inşaat çalışmaları devam eden Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi yapım işine ait birinci etap 18 bin metrekare kapalı alana ilaveten 12 bin metrekare ikinci etap fuar holü inşaatı ve çevre düzenlemesini yapacak olan yüklenici firma ile Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü´nde Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi İkinci Hol İmza Töreni´nde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yol haritasını çok güzel şekilde tamamladıklarını söyleyerek emeği geçen herkese şükranlarını sunarak gelişmeleri şöyle özetledi; "Yönetimimiz göreve gelmeden ?Fuar konusu bizim için namus meselesidir´ demiştik. Yönetimimiz göreve gelir gelmez fuar için çalışmaya başladı, arsamızı belirledik. Yapılan görüşmeler sonucunda ORAN´ın fizibilite ile Kayseri OSB´ye fuar ihtiyacının zaruri olduğu tespit edildi. Birinci işin kendi imkanlarımızla inşaatına başlamıştık, daha sonra dedik ki ?Devletimizden destek isteyeceğiz´. ORAN Kalkınma Ajansımıza talebimizi ilettik, Kalkınma ajansı da talebimizi Kalkınma Bakanlığı´na iletti. Kalkınma Bakanlığı projemizin yeterliliğini ve destek verilmesinin uygun olduğu kanaati hasıl oldu. Bir yol haritasına uymak durumundasınız, biz de o yol haritasını çok güzel bir şekilde tamamladık. Kendi yönetim kurulum ve değerli OSB müdürlüğündeki müdürlerime ayrıca da ORAN Kalkınma Ajansı´ndaki emeği geçen tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz"

Sözlerinin  devamında Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde en az 8 fuar organizasyonu yapacaklarını ve bu organizasyonlarda 1 buçuk milyon civarında ziyaretçinin kente gelmesine vesile olacaklarını kaydeden Başkan Nursaçan; "Kayseri, İç Anadolu´nun güzide üretim merkezlerinin bir tanesini oluşturmakta. İnanıyoruz ki burada en az 8 adet fuar organizasyonu yapacağız. Bu organizasyonlarda Allah izin verirse 1 buçuk milyon civarında ziyaretçiyi şehrimize gelmesine, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nde üretilen ürünlerinin dünya pazarlarında hak ettiği bulmasına vesile olacak" ifadelerini kullandı.

İhaleyi kazanan yüklenici firma Önsöz Turizm ve Müşavirlik İnşaat Taahhüt A.Ş. Başkanı Metin Kaya ise en iyi şekilde sonuca gideceklerini ifade ederek; "İnşallah sizlere layık olacağız. Allah´ın izniyle kimsenin kuşkusu olmasın buraya başladığımızda en kısa zamanda bitireceğimizi taahhüt ediyorum. En iyi şekilde inşallah sonuca gideriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları