OSB´DE KIYASIYA MÜCADELE

OSB´DE KIYASIYA MÜCADELE

SANDIKTAN BİR KEZ DAHA NURSAÇAN ÇIKTI ?

Kayseri 1.Organize Sanayi Bölgesi 15. Olağan Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi? İki listenin kıyasıya mücadele verdiği seçim sonunda sandıktan mevcut başkan Tahir Nursaçan galip çıktı? 1006 oyun kullanıldığı seçimli genel kurulda 559 delegenin oyunu alarak koltuğunu koruyan Nursaçan güven tazelerken , diğer aday Ergun Bilen´de 445 delegenin oyunu almayı başardı?
Kayseri 1. OSB´nin 15. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Yılmaz Büyüknalbant´ın yaptığı genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
Genel kurulda gündem maddeleri okunarak oylandı.
Daha sonra faaliyetler üyelere anlatıldı. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, göreve geldiği günden bu yana hayata geçen ve önümüzdeki dönem için planlanan faaliyetlere dair katılımcıları ve seçmen üyeleri bilgilendirdi? Nursaçan "Biz sanayiciler, huzurun ve istikrarın kıymetini çok iyi bilmekteyiz. Ülkemizde kavganın değil huzurun, çatışmanın değil işbirliğinin hakim olması için hep birlikte el ele vermenin zamanıdır? diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü? ?Bunun için öncelikle birlikte düşünüp kararları ortak almamız gerekmektedir. Yıllardır devam eden büyümeye yeni bir ruhla ivme kazandırmak ve büyümenin bereketini artırmak için yeni bir çıtaya ve yeni bir yol haritasına ihtiyaç vardır. Bu vesile ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesine, kuruluşundan bugüne kadar hizmet eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz. 04.05.2015 tarihinde gerçekleştirilen 13 üncü Olağan Genel Kurulu´nda; siz değerli üyelerimizin yüksek takdirleri ile yönetimimize önemli bir sorumluluk verilmiştir. Yapılan bu genel kurulla, tüm baskı ve engellemelere rağmen adaylığımızla birlikte; 12 yıl sonra tekrar sanayicilerin önüne sandık konuldu. Bu gün yeni adayların çıkabilmesi bizim adaylığımızla birlikte mümkün olabilmiştir. Artık bu medeni cesaret gösterilebilmektedir. Bu sayede, hiçbir etki altında kalmadan hür iradeyle, oy vermenin önemi, sandık aracılığı ile bir kez daha anlaşılmış oldu. Yönetim kurulu olarak; bu kutsal, aynı zamanda yoğun mesai ve emek gerektiren göreve, tamamen kendi irademizle soyunduk ve bir kez daha bu yola kararlılıkla çıktık. Yola çıkarken sloganımız; Organize Sanayi Bölgesini sahiplenmeye değil, sahiplerine hizmet etme anlayışı idi. Biz; kimseden bir icazet almadık, almaya da hiç ihtiyaç duymadık, bundan sonrada kimseden icazet almayacağız. Bizim icazet makamımız öncelikle Yüce yaratanımız, sonra siz değerli sanayicilerimizin desteği ve oyudur. Diklenmedik fakat dik durduk. Dik durmak, omurgalı davranmak bu asil milletin genlerinde mevcuttur zaten. Bize gösterilen güvene layık olmak için siz değerli iş ortaklarımızın istek ve beklentileri doğrultusunda ve tam bir sorumluluk anlayışı ile hareket ettik. Yoğun bir çalışma temposuyla, yaklaşık 2 yıllık sürede, bölgemizin asıl sahiplerine, daha verimli, daha kaliteli hizmet sunmak için gece - gündüz demeden çalıştık, çaba gösterdik. Devri sabık yaratmadık; işimize, önümüze baktık. Ancak gerekirse onu yapmaktan da geri durmayız. Hiçbir zaman işlerimizi ahbap - çavuş ilişkisine göre yapmadık. İlke, kural ve prensipler getirdik. Bu sayede; Kayseri Organize Sanayi Bölgesini değişimi yönetebilen, hesap verebilen, vizyon sahibi bir kurum haline getirdik"
Nursaçan sözlerinin sonunda seçildiği takdirde yapacağı projelere dair detaylar vererek, bir kez daha kendisine teveccüh etmelerini söylemeyi de ihmal etmedi?
Nursaçan´ın ardından kürsüye gelen diğer aday Ergun Bilen ise seçildiği takdirde yapacağı projeler hakkında bilgiler verip seçmenin oyuna talip olurken "Bizler ekip arkadaşlarımızla birlikte ayrışmaların tatlı dili ortak değerlerimiz sayan bir anlayış için göreve talip oluyoruz. Göreve geldiğimizde tüm sanayicilerimizi eşit mesafede kucaklayacak bir anlayış için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şehrimizin sanayisine katkı sağlamak, uluslararası bir vizyon katmak için yola çıktık. Bu amaca ulaşmak için devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile uyum içerisinde çalışarak OSB´mizi şehrimizin yükselen ortak değeri haline getireceğiz" ifadesini kullandı?
Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.
1148 seçmenden 1006 sının oy kullandığı seçim sonunda Tahir Nursaçan 559, Ergun Bilen ise 445 oy aldı, 2 oy da geçersiz sayıldı.
Sonuçların açıklanmasının ardından güven tazeleyen Nursaçan kısa bir konuşma ile şükranlarını dile getirerek "Kazanan Kayseri sanayisi olmuştur. Kazanan Organize Sanayi olmuştur. 17 yıl aradan sonra kıymetli sanayicilerimizin önüne demokratik bir şekilde sandık konmuştur. Bugün Kayseri Sanayi Bölgesi´nin saygı değer sanayicileri demokrasi şöleni yaşamıştır. Güveninize layık olmak için elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. Hepinizin bildiği üzere birlikte rahmet vardır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ayırmasın. İnşallah bundan sonra da daha hayırlı, yeni ve büyük Türkiye´nin yeni Kayseri OSB´sinde görüşmek üzere" ifadesini kullandı?
Başkan Nursaçan konuşma sonrası tebrikleri kabul ederek 15. Genel Kurul´u noktaladı.
HABER MERKEZİ?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da