OSB’NİN 18. MALİ GENEL KURULU YAPILDI

OSB’NİN 18. MALİ GENEL KURULU YAPILDI

OSB’NİN 18. MALİ GENEL KURULU NURSAÇAN YÖNETİMİ’NİN İBRASI İLE NOKTALANDI

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin 18. Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ile Mhp Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un onur konuğu olarak iştirak ettikleri genel kurul Tahir Nursaçan Yönetimi’nin ibrası ile noktalanırken, muhalif kanat temsilcilerinin salonu terk etmesi dikkat çekti.

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin 18. Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin, OSB-Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Divan Başkanlığını yaptığı genel kurul sakin başlamasına rağmen zaman zaman tansiyon son derece yükseldi. 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ile Mhp Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un onur konuğu olarak iştirak ettikleri genel kurulun başlangıcında konuşan Özhaseki’nin 'Yeter' isyanı ve sonrasında “Sükunet olmasında fayda var” sözleri dikkat çekti "Bizim işimiz iradenize ipotek koymak değil, Allah şahit. Seçime karışmak değil. Tercihlerinize söz söylemek değil. Tercih sizin. Eskiden itilaf çıkarsa mahallenin büyüğüne giderlerdi. Çarşıda da itilaf çıkınca, karakola, mahkemeye gitmeyi sevmezlerdi. ‘Yok mu bir Müslüman?’ derlerdi. Biz de gelinen nokta itibariyle sanayicimiz kendi işiyle uğraşsın, istihdama yönelsin... Beni arasınlar, 'konteynır sıkıntımız, ham madde fiyatlarında artış var' , 'Ankara’da Bakanlık’ta işimizi engelleyenler var, önümüze düş' desinler diye telefonlar bekliyorum. Yok, şu oldu, bu oldu, ondan yana, bundan yana olun falan gelin, müdahil olun denmesin artık. Arkadaşlar yeter... İşimize bakalım. Bizim burada  devreye girmemizin sebebi, gönül huzurunda sanayicilerimizin işlerine yönelmelerini sağlamak”

MHP Kayseri Milletvekili Ersoy’da  genel kurulda birlik, beraberlik vurgusu yaparak şunları kaydetti. “Kayseri’nin  Tahir Nursaşan’la kazanımları olmuştur. Bugüne kadar emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum, ancak bir konunun altını çizmek istiyorum. Burada odalarda, yönetimlerde, başkan adaylıklarında elbette mücadele olur. İnsanlar demokratik bir şekilde mücadele ederler. Bunun hepsinden razıyız. Bugün de birlik beraberliği tesis ederek, Kayseri sanayisine yakışır şekilde bu salonda hep beraber güle oynaya, birbirimize sarılarak, ayrılmaya çok ihtiyaç var” dedi.“Kayseri OSB’de neler oluyor?” diyen herkesin sorduğunu ve merak ettiğini kaydeden Ersoy, “Biz sanayicilerin sıkıntısını  konuşmak istiyoruz. Bizi arayan sanayiciler, seçimler nasıl olacak diye soruyor. Bu sorudan rahatsız oluyoruz. Burada yaklaşık bir yıldır kamuoyunu meşgul eden gelişmeler var. Herkesin kafasında bir cevap oluşmuş durumda. Kayseri sanayicisi kendine yakışanı yapacaktır”

Üç ay süre ile görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan ve Osb’ne sahip çık platformu sözcüsü Bekir oktay Kiracıoğlu’nun kısa konuşmaları sonrası divan Başkanlığını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, oylamanın açık yapılması yönünde genel kurula öneride bulundu.  Daha sonra Yönetim, Denetim Kurulunun ibrası yönünde açık oylama yapıldı. 2019-2020 yılları ayrı ayrı oylandı ve oy çokluğu ile gündem maddesi kabul edilerek, Tahir Nursaçan ve yönetim 18'inci Mali Genel Kurulda  ibra edildi.

OSB Mali Genel Kurulunda 3 ay süreyle görevden alınan Tahir Nursaçan ve beraberindeki bazı yönetim kurulu üyelerinin görevlerine devam edip, etmelerine yönelik oylama dikkat çekti. Büyükkılıç, ilgili gündem maddesi ile ilgili zor anlar yaşadı. Madde önce geri çekildi, sonra uyarının ardından yeniden gündeme getirildi ve oylandı.

Gündemin 11’inci maddesi önce “mahkeme kararına müdahil olunamaz” gerekçesiyle Divan tarafından geri çekildi. Ancak daha sonra Bakanlık müfettişlerinin müdahalesi geldi. Bakanlık’tan gelen bilgi doğrultusunda Divan Başkanı Memduh Büyükkılıç, maddeyi yeniden genel kurulun oyuna sundu. OSB uygulama yönetmeli kapsamında haklarında kamu davası açılan yönetim kurulu üyelerinin azli veya göreve devam etme kararının alınmasının mahkeme kararı saklı kalmak kaydıyla oylaması yapıldı. Madde genel kurulda oy çokluğuyla kabul edildi.

Oylama işlemi devam ederken taleplerinin dikkate alınmadığını iddia eden muhalifler salonu terk ederken, salon dışında kavgaya varan tartışmaların yaşandığı görüldü.

2019-2020 yılları ayrı ayrı oylanması ve oy çokluğu ile gündem maddesi kabul edilerek, Tahir Nursaçan ve yönetim 18'inci Mali Genel Kurulda ibra edildi. 

HABER  MERKEZİ



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da