OSMAN KAVUNCU, 53 YIL SONRA KABRİ BAŞINDA ANILDI

OSMAN KAVUNCU, 53 YIL SONRA KABRİ BAŞINDA ANILDI

EFSANE BAKŞAN OSMAN KAVUNCU DUALARLA ANILDI

Hayata geçirdiği projeler ve ilimize kazandırdıkları ile Kayseri’de efsane haline gelen eski belediye başkanlarından merhum Osman Kavuncu ölümünün 53. yılında şehir mezarlığındaki kabri başında dualarla anıldı. Şehir mezarlığında düzenlenen anma törenine Kavuncu ailesinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İş Adamı İdris Demirel’de hazır bulundu.

1918 yılında Kayseri’de doğan merhum Osman Kavuncu’yu anma töreninde hazır bulunan Kavuncu ailesinin fertleri, merhumun yakın arkadaşı İdris Demirel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç duaları ile Kavuncu’yu yaad ettiler.

Merhum Kavuncu yeğeni Seyyide Kavuncu anma töreninde yaptığı değerlendirmede maçası Osman Kavuncu’nun çok büyük bir yönetici olduğunun altını çizip, Kayseri için çok önemli işler yaptığını hatırlatarak, onu unutmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’a şükranlarını sundu…

Anma törenine iştirak eden İlimizin tanınmış simalarından İşadamı İdris Demirel ise “Osman Kavuncu denince dünyanın en zeki, memleketine hizmet eden kişi olduğu insanların aklına gelir. Osman Kavuncu kendisini memleketine adamış bir insan olarak hayatını sürdürdü” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklıç’da Osman Kavuncu’nun son derece ileri görüşlü bir başkan olduğunu vurgulayarak “Bugün Kayseri bir Avrupa şehir hüvviyetin de ise Osman Kavuncu’ya çok şey borçluyuz” ifadesini kullandı…

Merhum Osman Kavuncu, 1918 yılın da Kayseri’de doğdu, 9 Eylül 1950 - 7 Şubat 1954 ve 7 Şubat 1954 - 17 Eylül 1957 tarihleri arasında, iki dönem Kayseri’de Belediye Başkanlığı yaptı. 1957 seçimlerinde Demokrat Parti listesinden Kayseri milletvekili olarak Meclis’e girdi. 1960 askeri harekâtından sonra Yassı ada’da yargılandı ve hapis cezasına çarptırıldı. Kavuncu, 11.Kasım.1966’da vefat etti.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da