OSMANLI DÖNEMİ KÜLTÜR MİRASI PEYNİRLİ CAMİ

OSMANLI DÖNEMİ KÜLTÜR MİRASI PEYNİRLİ CAMİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ´NE EMANET

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçede Osmanlı Dönemi´ne ait 1533 yılında yapılmış olan Caferbey Mahallesi´ndeki tarihi Peynirli Cami´nde restorasyon ile bakım ve onarım çalışmasının başladığını söyledi.
Peynirli Cami´nin tarihi mimarisi ve yapı tekniği açısından şehrimizde Anadolu Kültür Mirasını temsil eden en önemli eserlerden birisi olarak günümüze kadar ayakta kaldığını belirten Başkan Büyükkılıç, ?Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılından beri tarihi ve kültür yapılarının bakımı ve onarımı yaparak günümüz hizmetine kazandırıyoruz. 2016 yılında 16 eserimizi tamamladık. 11 eserde ise çalışmalarımız devam ediyor. İhalesi ve projesi tamamlanan en son 1956 yılında onarımı yapılmış Caferbey Mahallesi Miralay Nazım Bey Caddesi üzerinde yer alan Peynirli Camii´nde bakım ve yenileme çalışmasına başlanıldı. Yapı tekniği, kullanılan malzemeler ve taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu tarihi yapı aslına uygun olarak belediyemizce onarılacak. Anadolu kültür mirası olan Peynirli Cami, yapılacak çalışma ile sağlam ve bakımlı bir şekilde hem yeniden ibadete açılacak hem de gelecek kuşaklara emanet edilmiş olacaktır? dedi.
Bakım, onarım ve yenileme çalışması yapılacak Peynirli Cami´nde mülkiyet sorunu bulunmadığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi´nin ´Tarihe Dokunuş Projeleri´ ile yapımını tamamladığı her tarihi eseri birer birer yeniden kullanıma açıldığını ve yapılan bu önemli çalışmanın Melikgazililer tarafından takdirle karşılandığını? sözlerine ekledi.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü