OSMANLI TORUNU

OSMANLI TORUNU

NİLHAN SULTAN TALAS´A GELİYOR ...

Talas Belediyesi üç kıtaya hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu sultanlarından 2. Abdülhamid Han´ın torunu Nilhan Sultan Osmanoğlu ile ?Hümayun Sohbetleri? adlı program düzenledi. Programda Nilhan Sultan dedesi 2. Abdülhamid Han ve Osmanlı İmparatorluğu´nun en güçlü kadın sultanlarından Kösem Sultan´ı anlatacak.
Talas Belediyesi olarak sosyal kültürel faaliyetlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?Programlarımız içerisinde bence çok önemli bir yere sahip olacak kültürel programımız Abdülhamid Han´ın torunu Nilhan Sultan Osmanoğlu ile gerçekleşecek olan Hümayun Sohbetleri. Nilhan Sultan, 1987 İstanbul doğumlu Osmanlı Hanedanlarından. Nilhan Sultan´ı ilk defa Kayseri´de Talas´ta ağırlayacağız. Kendisi hem rahmetli Abdülhamid Han hakkında hem Kösem Sultan hakkında bizlere bilgiler aktaracak. Bütün seyircilerimizi bekliyoruz. Bunların haricinde önemli olan ilk defa hanedan üyesi bir hanımefendinin Talas´a geliyor olması.? dedi.
Sultan´ın zarafetinden ve bilgilerinden faydalanmak gerektiğini ifade eden Başkan Palancıoğlu, ?Geçtiğimiz günlerde kendine tehditler olmuştu. Çok üzerine gidildi. Bizim kendisine sahip çıkmamız lazım. Salonun hınca hınç dolması lazım. Onun nezaketinden herkesin haberdar olması çok önemli diye düşünüyorum. Nilhan Osmanoğlu ile Sabancı Kültür Sitesinde Cuma günü saat 19.00´da gerçekleşecek programımıza bütün vatandaşlarımızı bekliyorum.? diye belirtti.
Talas Belediyesi olarak hayırsever gurbetçi bir kadın ile Abdülhamid Han isimli bir cami yaptırdıklarını ve iki ay içerisinde caminin açılışını yapacaklarını hatırlatan Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?Abdülhamid Han Cami tamamlanmak üzere, inşallah iki ay içerisinde açacağız. Hayırseverimiz kendi ismini değil Abdülhamid Han?ın isminin verilmesini istedi. Abdülhamid Han´ın torunu Nilhan Sultan ile dedesinin adını vereceğimiz camiyi de birlikte ziyaret edeceğiz.? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi