OTO SANATKARLARI ODASI İSTİŞARE TOPLANTISI

OTO SANATKARLARI ODASI İSTİŞARE TOPLANTISI

YILDIZ: TÜRKİYE DEĞİŞİYOR VE BÜYÜYOR

Oto Sanatkarlar Odası´nın Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ak parti milletvekili Taner Yıldız, Türkiye´de yapılacak çok şeyin olduğunu söyledi. Yıldız, kendilerini dağ kadrosuyla kandille zikretmeyenler kendilerini omuz omuza  yan yana buldular dedi.

Gerçekleştirilen etkinliğe  Ak parti milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkan adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhur ittifakı Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Yalçın, Cumhur ittifakı Melikgazi Belediye Başkan adayı Mustafa Palancıoğlu, AK parti Melikgazi ilçe Başkanı Gökhan Ülke, Ak parti Kocasinan ilçe Başkanı Hüseyin Okandan, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

Programın açılışında konuşan Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır, yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu.

Duygu yüklü bir geçmişimiz var. 1926 yılında tayyare fabrikası kuruldu. 1926 Sanayimiz Şehrin merkezinde kaldı büyük araçların giriş ve çıkışlarında yaşadığımız sorunlar ve sıkıntılar yeni projeler yapmamıza  neden oldu. Şimdi ambar bölgesinde 600 metre ve 1200 metreden oluşan yeni bir oto servisler sitesi kuruldu ve hizmete başladı.  Sanayi sitemizin arsasını metresini 8 bin liradan Milli Emlak´tan harcı esas değerden aldık. Bu esnafa bir katkıydı bir destekti. Bakanlığın yüzde 60 Bilim Sanayi Bakanlığının desteğiyle bu inşaatlara başladık. Buraya 20 bin ton asfalt döktük. Burası büyük araç, küçük araç ve yedek parçacılar olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır. Büyük aracın yanında küçük araç olmayacak. Bir kardeşimiz yetkili servis belgesi olan TSE 12000 47 belgesini çok rahat şekilde alabilecek. Hemen yanına bir Milli Emlak tan harcı esastan aldığımız 35 bin metre kare arsaylaTOKİ vasıtasıyla 14 blok 2+1, 3+1 konut yapılıyor. Belediyelerimiz altyapı çalışmaları yapılan 546 konut teslim edildi. Milletvekillerimizden ve belediye başkanlarımızın desteğiyle Toki 2. Etap konut projemize başladık ve bugün anahtarlarını teslim ettik. Melikgazi Bölgemizin de bir oto sanayi sitesine ihtiyaç vardı. İldem, Beyazşehir, Kaykop, muayene istasyonun da olması, Bünyan Sarıoğlan gibi ilçelerimizin olması bölgeye Sivas yolunun üzerinde hâkim olacak şekilde bir oto sanayi sitesi gerekiyordu.  Geçtiğimiz sene temelleri atıldı. Şuanda proje devam ediyor inşallah 3 yıl gibi bir sürede tamamlayacağız. Sanayi sitemizde itfaiye gerekiyordu sağ olsun Mustafa Çelik Başkanımız 2 tane itfaiye aracı verdi. Noter ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Kocasinan Belediyemizin katkılarıyla odamızın olduğu binanın alt katı tahsis oldu ve 12. Noterimiz açıldı. Şeker karakolu vardı. Eski karakol yıkıldı yerine yenisinin yapılması gerekiyor. Emniyet müdürümüz projelerini yapıyor ama nakit lazım belediyelerimizin desteğiyle yapılmasını istiyoruz güvenlik açısından mobese kameraları da istiyoruz.

Kayseri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi başkanı Mustafa Alan´da Esnaf ve Kefalet Kooperatifi olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirterek esnafımızın emrindeyiz şu anda kayıt alıp daha sonra sırasıyla müracaatları değerlendiriyoruz dedi.

Kocasinan belediye başkanı ve adayı Ahmet çolakbayrakdar´da Sanayi ve ticaret sitelerinin en yoğun olduğu Kocasinan´da esnaflarımıza her zaman destek olduk. Bölgemizde kurulan sitelerin alt yapı, üst yapı başta olmak üzere, belediye olarak üzerimize düşen her türlü çalışmayı gerçekleştirdik. Her zaman esnaflarımızla el ele, kol kola hareket ederek, talep ve isteklerini dinledik, beklentilerine cevap verdik. Yeni dönemde de esnaflarımızın işlerini kolaylaştırmak ve kazançlarını arttırmak adına koşturmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz.

Cumhur ittifakı büyükşehir belediye başkan adayı Memduh Büyükılıç´da Oto sanatkarı esnaflarımızın her zaman yanında ve destekçileri olduk.

 Çünkü onlar alın teri ve emeğin karşılığı olan helal kazancın kıymetini en iyi bilen kardeşlerimiz.Ahi ahlakının temsilcisi kardeşlerimiz için yeni dönemde birçok projemizi hayata geçireceğiz. Onlar bize güveniyor ve biliyorlar ki biz yapamayacağımız sözü vermeyiz,verince de yaparız. İnşallah oto sanatkarı kardeşlerimin bizlere olan güvenini boşa çıkartmamak, onların fiziki şartlarının iyileştirilerek, teknolojik gelişmelere ayak uydurmalarını, siteleşmeye önem vermelerini sağlayacak gayretin içinde olacağız. Onlar isteyecek, biz yapacağız. Bu vesile ile uyum içerisinde şehrimize hizmet ettiğimiz Oto Sanatkarlar Odamızın çok değerli Başkanı Sayın Şeyhi Odakır ve yönetimine ayrıca programa katılan tüm esnaf kardeşlerime minnet duyuyor,teşekkür ediyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de Oto Sanatkarlar Odası´nın Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı´nda bu şehir için kaynak üreten herkesin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Çelik, ?Bugüne kadar yapıyormuş gibi yapmadık, yapılması gereken her işi yaptık? dedi. Ve ekledi.

Kent merkezi ve 16 ilçenin her noktasına hizmet ve yatırım götürdüklerini ifade eden Başkan Çelik, ?Şehrin her noktasına imzamızı attık? dedi. Yapılanların herkes tarafından görüldüğünü dile getiren Başkan Mustafa Çelik, ?Talas-Anayurt´tan, Sanayiye iki ışıkta giderken, İldem-Beyazşehir yolunda katlı kavşaklarla kesintisiz yolculuk ederken, mahallenize yaptığımız sosyal tesislerden yararlanırken, KAYMEK´lerde eğitim görürken, Kent Ekmek´ten ekmek alırken yaptıklarımızı görüyorsunuz? diye konuştu. Büyükşehir´de önceliklerden birisinin de üretenin yanında olmak olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, ?Her zaman esnafların yanında olmaya da özen gösterdik. Tabii ki kaynak üreten, istihdam üreten, değer üretenlerin yanında olmalıyız. Bunu biz bir vebal olarak görüyoruz. Bu anlamda yapıyormuş gibi yapmadık ve yapılması gereken her şeyi yaptık. İş yeri konusunda hangi esnaf grubundan talep gelirse gelsin koştuk? diye konuştu.

AK Parti milletvekili İsmail Tamer´de Türkiye´nin önünün açılması adına illet ve zillet ittifakına fırsat vermemek adına cumhur ittifakına desteklerimizi verdiğimizi belirtiyoruz dedi.

AK Parti milletvekili Taner Yıldız´da  Türkiye değişiyor, büyüyor ve ilerliyor. Diyerek şöyle konuştu. Hamd olsun iş yerlerimiz konutlarımız gerek merkezi hükümetimiz gerekse yerel yönetimlerimizle beraber bir  iş birliği içerisinde yapıldı. Bu artık kurumsal yapı her birimiz nerde bulunduğumuza bakmaksızın ister, Ankara da olalım ister Kayseri de olalım iyi olan her şeye katkıda bulunacağız.  Türkiye de yapılacak daha çok şey var. 31 Martta Türkiye yalnızca yerel yönetimlerdeki başkanları seçmeyecek Türkiye aynı zamanda sizlerin yapacağı tercihlerle beraber istikrarın korunması muhafaza edilmesi adına da tercihlerini yapacak. Türkiye Komünist Partisi İstanbul Güngören Belediye Başkan Adayı Başörtülü bir bayan, siz benim başörtülü olduğuma bakmayın ben burada başkan adayıyım diyor. Hiçbir şekilde Kendilerini dağ kadrolarıyla Kandille bir arada zikretmeyenler kendilerini omuz omuza yan yana buldular. O yüzden yapacağımız tercihler yalnızca bir belediye başkanı adayıyla alakalı olmayacak temel tercihler olacak dedi.

Etkinlikte daha sonra Oto sanatkarlar odasına destek verenlere plaketleri takdim edildi.

 

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da