OTO SANATKÂRLAR ODASI

OTO SANATKÂRLAR ODASI

TOKİ 2. ETAP KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI ...

Kayseri Oto Sanatkârlar Odası Toki 2. Etap Kura Çekilişi üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan çekilişle birlikte TOKİ, İlimizde 32 projede 13 bin 580 konutu tamamlayarak teslim etmiş olup devam eden 10 projede ise 3 bin 500 konutun yapımına devam ettiği bildirildi.

Kadir has kongre merkezinde düzenlenen kura çekiliş törenine vali Süleyman Kamçı, Ak parti milletvekili Taner Yıldız, AK Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Toki Finansman Dairesi Şube Müdürü Bülent Şerefoğlu, Oda Başkanları ve hak sahipleri katıldı.

Oto sanatkarlar odası Başkanı Şeyhi Odakır burada yaptığı konuşmada, projenin 5 yıl önce başladığını belirterek şöyle konuştu.

    İş  yeri yapmak,  konut yapmak oto sanatkarlar odasının  işimi diye düşünüle bilir.  Biz  oto sanatkarlar yönetimi olarak  göreve geldik den sonra  sanayimizin  şehir merkezinde kalması  büyük araçların şehir merkezine girmesi  çıkışında  yaşanan sıkıntılar,  otomotiv sektörünün  hızlı gelişmesi  üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine  daha büyük metre karede  iş yerlerinden oluşan  oto servisler sitesini yapmaya karar aldık.

   2. etap TOKİ  konutları  şuan kuraları çekmek üzere toplanmış bulunuyoruz . bu proje ye 5 yıl önce başladığımızdaki gibi   halen heycanlıyız. 357 adet TOKİ  konutları  300 kişilik camii  1 adet büfe  talep üzerine bölge hastanesinin hemen yanına  2. Etap konutları yapmaya karar verdik.   verdiğimiz  Sözü   yerine getirebilmenin  gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çektiğimiz kuralar en kısa sürede tamamlanarak  hak sahiplerine teslim edilecek. 

   TOKİ finansman daire başkanlığı şube müdürü  Bülent  Şerefoğlu´da  Başbakanlık toplu konut idaresi olarak  Türkiye genelinde  2004 yılından itibaren  yaklaşık 3480 şantiyede  81 ilde  795 bin 500 civarın da  konut rakamına ulaşmış bulunmaktayız, Diyerek şöyle konuştu.   Bunların yanında sosyal alanlar okullar  hastaneler,  camiler  çeşitli kamu kuruluşları  gibi sosyal donatımları var. Yaklaşık 95 milyar  yatırım rakamına ulaştık. Kayseri ilimize de birçok yatırım  gerçekleştirilmiş olup  yaklaşık  15 bin 300 konut rakamına  Kayseri de ulaştık.  357 konutumuzun  318 adeti  3 + 1  39 adeti ise  4+1 nitelikli olup  başvuruda olan herkes hak sahibi  bugün konutlarını belirlemiş olacağız. 

   Ak parti milletvekili Taner Yıldız´da Toki´nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 15 yıl önce Türkiye de  TOKİ´nin  yaptığı  43 bin adet konut vardı.  Ne oldu da peki  şu anda 800 bin rakamlarına ulaştık  bu işe gönül verme ile  irade koyma ile  ve çaba sarf etmeyle beraber olur. Bizler vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Dün incesuda bir buna benzer  törenimiz vardı  orada da  yaklaşık  15 bini geçen  Kayseri de ki konutun  3000 bini  yalnızca İncesu da TOKİ tarafın dan gerçekleştirildi  10 -15 bin TL  bir peşinatla beraber  bizim 240 ay vade ile  ve 300 TL gibi  kira öder gibi bir rakamla  gerçekleştirilen  bir yapıdan bahsediyoruz  bunu gerçekten  hayal edemezdik. Şimdi  çalışanımızın  alın teri ile beraber  gayret gösterdiği  bu ortamda  hemen iş yerinin yanı başında  oto sanatkarları  oda başkanımızın da gayretleri ile beraber  duyduğu heyecanla beraber  gerçekleştirilen bir yapı emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

   Vali Süleyman Kamçı´da  TOKİ, şehirleri yeni konutlarla baştanbaşa yenilemek için Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de birçok toplu konut projesine imza atıyor. 2003 yılından bugüne TOKİ, İlimizde 32 projede 13 bin 580 konutu tamamlayarak teslim etmiş olup devam eden 10 projede ise 3 bin 500 konutun yapımına devam etmektedir. İlimizin ve vatandaşlarımızın konut ihtiyacını gidermek üzere güvenli, ekonomik, modern ve konforlu konutlar üreten Toplu Konut İdaresi yetkililerine, verdikleri hizmet için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün, noter huzurunda gerçekleştireceğimiz kura çekilişi ile ev sahibi olacak vatandaşlarımızın yaşadığı heyecana ve sevince ortak olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum.

Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve protokol üyeleri hak sahiplerinin kura çekimini gerçekleştirdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi