OTOBÜS SEFERLERİNE KISITLAMA GELDİ

OTOBÜS SEFERLERİNE KISITLAMA GELDİ

SABAH 10.00 İLE AKŞAM 16.00 ARASINDA VE 21.00’DEN SONRA OTOBÜS SEFERLERİ YAPILMAYACAK

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yolcularla temas halinde olan halk otobüsü şoförlerinin bazılarının Korona Virüs testinin pozitif çıkmasının ardından aldığı kararla otobüs seferlerinde kısıtlama kararı aldı. Söz konusu karar kapsamında sabah saat 10.00 ile akşam saat 16.00 arasında otobüs seferleri yapılmayacak. Karar da ayrıca raylı sistem seferlerinin de saat 21.00’de sona erdirilmesi öngörüldü.

Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun önceki gün İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar Başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda; Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen korona virüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için, Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23. ve 27. Maddesi gereği bazı kararlar aldığı duyuruldu.

Yapılan duyuruda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülmekte olan otobüslerle yapılan toplu ulaşım hizmetlerinde görevli bazı servis elemanları ve şoförlerde korona virüs bulgusuna rastlandığı vurgulanarak “Belirtilen nedenle alınması gereken acil önlemler kapsamında, mezkur Raporda belirtilen servis elemanları ve şoförlerin temas halinde bulundukları görevliler, şoförler ve diğer bireyler ile bütün temaslıların İl Sağlık Müdürlüğünce tespit edilerek 14 gün süreyle karantina altına alınmalarına, toplu taşıma hizmetlerinde aksaklık meydana gelmemesi için İlimiz Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım A.Ş. tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınmasına ve kararın İlimiz Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım A.Ş. ve ilgili diğer kurumlara tebliğine oy birliği ile karar verilmiştir.” denildi.

İl Hıfzısıhha Kurulu’nun bu kararı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ da sabah saat 10.00 ile akşam saat 16.00 arasında otobüs seferlerinin durdurulması ve raylı sistem seferlerinin de saat 21.00’de sona erdirilmesini kararlaştırdı.



Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi