ÖZEL SINIFA İZİN VERMEM

ÖZEL SINIFA İZİN VERMEM

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı üç aylık yaz tatilinin ardından yeniden çaldı ve yurt genelinde 19 milyona yakın genç ve minik yürek gerçekleştirilen açılış törenleri ile okullu günlere merhaba dedi?

309 bin öğrencinin sınıfları doldurduğu ilimizde Osman Zeki Yücesan İlköğretim Okulu´nda düzenlenen tören ile yeni eğitim yılına start verilirken törende konuşan Vali Günaydın ?Okullarda özel sınıf olmayacak, gerçeğe aykırı adreslerle kayıt yapılmayacak. Buna aykırı hareket edenlerle ilgili olarak işlem yapıldı. Bundan sonra da devam edeceğiz? ifadesini kullandı.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı üç aylık yaz tatilinin ardından yeniden çaldı ve yurt genelinde 19 milyona yakın genç ve minik yürek gerçekleştirilen açılış törenleri ile okullu günlere merhaba dedi?

Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sistem ile iki ara tatil uygulamasının gerçekleştirileceği yeni eğitim yılında ilimizde de 309 bin öğrenci eğitim görecek?  Osman Zeki Yücesan İlköğretim Okulu´nda gerçekleştirilen  yeni eğitim yılı açılış törenine  Vali Şahmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Şehmus Günaydın törende yaptığı konuşmada  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın riyasetinde ortaya konulan 2023 eğitim vizyonunda çok önemli değişikliklerin bulunduğunun altını kalın çizgilerle çizerek "Bunların gerçekleşmesi için bizim yöneticiler olarak veliler olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım. 2023 yılında hedeflenen tekli eğitime geçmek için göreve geldiğim günden beri çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımız uykularını alarak okula gitmelidir. Eğer biz bunu yapamıyorsak çocuklarımıza sadece 5 dakikalık teneffüs imkanı veriyorsak kaliteli eğitimden söz etmemiz mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Günaydın sözlerinin devamında okullarda özel sınıflar oluşturulmasına, sahte adreslerle başka bölgelerdeki okullara kayırlar yapılmasına müsaade edilmeyeceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu gün yaklaşık 80 bin öğrencimiz ikili eğitim görüyor. Bundan yaklaşık 9 ay önce başlattığımız çalışmalar sonrasında 6 bin öğrencimizi çok hızlı bir şekilde ikili eğitimden tekli eğitime geçirdik. Şu anda yapımı devam eden okullarımız var. İnşallah birkaç hafta içinde 3 okulumuzu ikili eğitimden tekli eğitime geçireceğiz. Bu bir ekip çalışması ile oluyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ile birlikte çalışıyoruz. Burada öğrenci velilerimize de büyük görevler düşüyor. Bazı mahallelerdeki okullarımızın mevcudu 12-13 civarında. Buralarda tekli eğitim yapıyoruz. Bazı okullarda ise ikili eğitim yapmamıza rağmen okul mevcudu 40 kişi civarında. Bu şekilde kaliteli bir eğitimden söz etmek mümkün değil. Süratle tekli eğitime geçmemiz lazım. Okul müdürleri ile yaptığımız toplantılarda, mahallelerde okul varken başka bir okula çocuğunuzu götürdüğünüz zaman hem kendinize hem de o mahallede oturan çocuklara yanlış yapıyorsunuz. Sizlerde sınıfların 40 kişi olmasına sebep olan uygulamadan vazgeçmelisiniz. Okullarda özel sınıf olmayacak, gerçeğe aykırı adreslerle kayıt yapılmayacak. Buna aykırı hareket edenlerle ilgili olarak işlem yapıldı. Bundan sonra da devam edeceğiz. Özel sınıf oluşumlarına fırsat vermeyeceğiz. Bizim için bütün okullarımız, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz değerlidir.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´da "Okullarımız mahzundu, şehrimiz mahzundu. Çünkü okullarımız tatildi. Sonuçta şehrimizde ve okullarımızda bir hareketlilik başladı. İnşallah bu hareketi berekete dönüştürecek gayret yerel yöneticiler olarak bizler, öğretmenler ve velilerimizle sağlanacak. Eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun. Kayseri denilince akla hayırseverler geliyor. Devletimiz üzerine düşeni yapıyor ama Kayseri hayırseverlikte bir adım önde" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise, 2019-2023 eğitim ve öğretim sezonunda 309 bin öğrenci ve 20 bin 221 öğretmen için ilk ders zilinin çaldığını hatırlatarak, "Okullarımızda çocuklarımıza bilimi, teknoloji ve sevgiyi bütünleştirip imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zevkli ve de eğlenceli hale getirerek eğitimde hayallere ulaşmayı amaçlamaktayız.Bu gerçeğin bilinci ile Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında ?Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye´ hedefiyle, çocuklarımızı uygarlığın yetişkin bir üyesi yapmayı, araştıran ve sorgulayan kendi kendine karar verebilen, kararların sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp, çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmeye hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu?                                                                                                           Sözlerinin sonunda öğretmenlere de seslenen İl Müdürü Ekinci, "Biliyorum ki; hepiniz aldığınız sorumluluğun bilincinde olarak üstün bir gayretle çalışacak dinamik, özgüveni yüksek nesiller yetiştireceksiniz. Öğretmenlik sevilmeden yapılabilecek bir meslek değildir. Sizler çocuklarımızın yani ülkemizin geleceğinden birinci derecede sorumlusunuz. Bu amaçta yalnız değilsiniz ve her zorlukta sizlerle beraberiz" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından ilk ders zili Vali Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve öğrenciler tarafından çalındı. İlk ders zilinin çalınmasının ardından Vali Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç başta olmak üzere protokol üyeleri birinci sınıfa yeni başlayan öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.                                   



Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi