ÖZEL ÇOCUKLAR YARARINA ‘UMUT’ KONSERİ

ÖZEL ÇOCUKLAR YARARINA ‘UMUT’ KONSERİ

KAYSERİ’DE ENGELLİ ÇOCUKLARINDA YER ALDIĞI KONSERE İLGİ YOĞUN OLDU

Kayseri’de, Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen ve korosunda engelli çocuklarında yer aldığı konser büyük ilgi gördü.

KİGDER tarafından Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) yararına 'Umut' konseri düzenlendi. Kadir Has Kongre Merkezi’nde verilen konserin korosunda, çeşitli engeli bulunan çocuklarda yer aldı. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konser, izleyenlerden tam not aldı.

Konser hakkında bilgiler veren KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği olarak kadınları güçlendirmek bizim misyonumuz. Kadınların en önemli sorunlarından bir tanesi, çocuklarının bakımı, evdeki yaşlıların bakımı. Dolayısıyla zihinsel engelli, otistik ve down sendromlu çocuklara bakan bu okulları desteklemek, bizim gibi misyonu olan derneklerin görev alanı içerisindedir. Hem sosyal sorumluluklarımız bağlamında hem de misyonumuz gereği bugün bu etkinliği düzenledik. Çocukların kaynaştırılması da çok önemli. Bu çocukları kenara itip, evde saklayıp bir şey yapmamak değil de, birlikte bir şey yapabilmek çok önemli. Biz bugün onlarla birlikte sahne alacağız, birlikte oynayacağız, birlikte söyleyeceğiz. İsteyince bir şeylerin yapılabildiğini gördük. Zaten okulda çok destek veriyor. Onları desteklemek bizim için çok keyifliydi” ifadelerini kullandı.

Konsere, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haber Kaynak : İHA

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi