‘ÖZGE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU EĞİTİM MERKEZİ'

‘ÖZGE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU EĞİTİM MERKEZİ

TALAS YENİDOĞAN - TALASPARK AVM'DE AÇILDI

'Bireyin akademik yaşamına dair herşey' sloganıyla yola çıkan ‘Özge Öğrenci Koçluğu Eğitim Ve Dayanışma Merkezi', Talas Yenidoğan Mahallesi Talaspark AVM' de açıldı. Alanında Kayseri'de ilk olan ‘Özge Öğrenci Koçluğu Eğitim ve Dayanışma Merkezi' sahibi Aslıhan Özgenur Özer, haber ekibimize yaptığı açıklamada  Kayseri'de ‘Öğrenci Koçu' olarak ilk olduklarını vurgulayarak, Amacımız sadece topluma sağlıklı bireyler yetiştirip, sağlıklı insanlar ve sağlıklı beyinle birlikte yol kat edebilmektir” ifadesini  kullandı…

 

'Bireyin Akademik Yaşamına Dair Herşey' sloganıyla yola çıkan ‘Özge Öğrenci Koçluğu Eğitim ve Dayanışma Merkezi, okul başarısı, verimli çalışma, konsantrasyon, sınav başarısı, motivasyon, hedeflendirme, farkındalık, sınav kaygısı gibi öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerini, hedef koymalarını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmelerine yönelik , yol haritası ve eylem planı yapmalarına  destek sağlayan hizmettir.

Bu kapsamda Kayseri'de ilk olan ‘Özge Öğrenci Koçluğu Eğitim Ve Dayanışma Merkezi' Talas Yenidoğan Mahallesi Talaspark AVM' de  Ak Parti Milletvekili Dr. İsmail Tamer'in iştirakiyle ilimiz sakinlerinin hizmetine açıldı.

Konuyla ilgili haber ekibimize bilgiler veren ‘Özge Öğrenci Koçluğu Eğitim Ve Dayanışma Merkezi' sahibi Aslıhan Özgenur Özer  ; ‘Öğrenci Koçu'nun  yaerım talep eden öğrenciyi  hedef edindiği noktadan alarak, hedefine kadar liderlik eden kişi olarak tanımlayıp şunları kaydetti…  Öğrenci koçu, sınav kaygısı, psikolojik olarak sosyal uyum, aile içi iletişim, okul ve aile içindeki sıkıntıları gerekirse okuldaki olumsuz etkileyen etmenleri her turlu sıkıntıları liderlik yapar. Öğrenci koçu kesinlikle psikolog veya psikiyatri değildir. Öğrenci koçun mesleği ve amacı sadece liderlik yapmak ve çocuğun mantıklı davranmadığı noktada küçük dokunuşlarla onu hayata adapte etmektir. Aynı zamanda çocukları ödevleriyle birlikte ödev takibi veya öğrenci nerede sıkıntı yaşıyorsa teknik ve yöntemlerle çocukları çok kaliteli bir şekilde sağlam, karakterli ve hayata sağlam adımlar atan bireyler olarak merkezimizden çıkartıyoruz. Yeni olmamıza rağmen şuanda 18 öğrencimiz var. Çocuklarımızın akademik kariyerleriyle ilgili her alanda yanlarındayız. Gelecekte yanlarında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız sadece topluma sağlıklı bireyler yetiştirip, sağlıklı insanlar ve sağlıklı beyinle birlikte yol kat edebilmektir. Öğrencilerimizin yanlarında her zaman olmak için hazırız. Tüm ilimiz sakinlerini ‘Özge Öğrenci Koçluğu Eğitim Ve Dayanışma Merkezi'ne bekliyoruz. Çünkü öğrenci koçu öğrencinin her şeyidir. Öğrenci koçu, öğrencinin aklı, kalbi, beyni, zekâsı ve her turlu yanında yeri gelir annesi yeri gelir kardeşi yeri gelir hayata dair ne varsa nefesi olacak kadar yakınında ve aynı zamanda devamlı yürüyebilecek en iyi dostu ve arkadaşıdır. Bu alanda Kayseri'de resmi olarak ilk'iz. Öğrenci koçluğu adı altında bir suru merkez var ama biz öğrenci koçu olarak tamamen Kayseri'de ilk'iz. Bunun onur ve gurunu yaşıyorum. Allah inşallah hayırlısıyla hayırlı evlatlar hayırlı insanlarla yürümemizi ve devam etmemizi nasip eder” 



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye