ÖZHASEKİ,

ÖZHASEKİ,

VEFA GECESİ'NDE ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI

HABERİ İZLE

Gönüllü Kültür Kuruluşları Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki için Vefa Gecesi” düzenledi. Gecede başkanlığı döneminde yaşadıklarını anlatan Mehmet Özhaseki, bir taraftan iş yaparken, diğer taraftan Kayseri insanının huzuru için belaların üzerine giderek kötülerle savaştıklarını belirtti. Özhaseki, bunun sonucunda kurşunlara hedef olduklarını da söyledi. Konuşmasında paralel yapıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, Paralel yapıda taban ibadet içindeyken tavan ihanet halinde” dedi. Özhaseki, ihanet şebekesi olarak nitelendirdiği yapının Kayseri ve Türkiye'de yaptıklarından da bahsetti. 

80'e yakın dernek, vakıf ve sendikayı bünyesinde bulunduran Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki onuruna Vefa Gecesi” düzenledi.

Vefa Gecesi'nde konuşan Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş da, Mehmet Özhaseki'den önce de Kayseri'nin büyükşehir olduğunu; ama o tarihleri hatırlayanların aradaki farkı göreceklerini söyledi. Özhaseki'nin hizmetleriyle Kayseri'de yaşayanların, yaşanabilir bir şehirde yaşamanın gururuna ulaştığını vurgulayan Taş, Kendilerine bugüne kadar yaptıkları hizmet için teşekkür ediyoruz. Allah gücüne güç katsın, gelecekte ülkemize ve insanımıza hizmet için yolu açık olsun” dedi.

Gecede sivil toplum örgütleri adına bir konuşma yapan Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu da, Başkan Özhaseki'nin Kayseri'ye yapmış olduğu hizmetler için teşekkür etti.

  Gecenin ev sahipliğini yapan Safa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Zülfü Talu da, bazen bu kadar hizmet nasıl yapılıyor diye düşündüğünü belirtti ve Demek ki bir insan samimi oldu mu, candan oldu mu Allah'ın yardımı arkasından geliyor” dedi. Mehmet Özhaseki'ye 1994 yılında belediye başkanlığı teklifi gelince başta kabul etmek istemediğini hatırlatan Talu, O günlerde adaylık için dilekçeyi ben yazmıştım; ama Allah lütfetti ve Mehmet Özhaseki en akıllı insanların yapamayacağı güzel hizmetlerle Kayserimizi taçlandırdı” şeklinde konuştu. 

  Gecede 21 yıllık hizmet süresiyle ilgili değerlendirmeler yapan Özhaseki, 21 yılın şerefle ve hizmetlerle dolu dolu geçtiğini belirtti.  Özhaseki şöyle devam etti.

Eskiden birçok partinin çöküşünün belediyelerden başladığını vurgulayan ve bir zamanların SHP'si ile ANAP'ını örnek gösteren Özhaseki, belediyelerin bir imtihan yeri olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: Allah'a hamdolsun bizler başarılı olduk ve partimizi iktidara taşıdık. Allah'a şükür partimiz de bizim yüz akımız oldu. 12 senedir Türkiye'de iyi işler yapılıyor. Vesayet rejimi çökertilerek, inanan insanların mağduriyeti çözülerek Türkiye'nin yüz yıllık sorunlarına parmak basıldı. Bunlar kolay işler değildi. Bu mağduriyeti herkes biliyordu. Rahmetli Hocam Erbakan da biliyordu, Rahmetli Özal da biliyordu; ama güçleri yetmiyordu. Allah'a hamdolsun bu dönemde Tayyip Bey ve yakın arkadaşları müthiş bir başarıyla yüzümüzün akı oldular.”

Mehmet Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde kötülerle yaptığı mücadeleyi de anlattı. 20 yıl öncesini hatırlayanların sıkıntıları iyi bildiklerini ifade eden Özhasekİ,  Sivas Caddesi'nin sağında sağ mafya, solunda sol mafyanın hakim olduğunu söyledi. Özhaseki şöyle devam etti:

Belediye ihalelerine bile bunlar girerdi ve kimseyi sokmazlardı. İlk günlerde başladı savaş. Öğrenciliğimde öğrenci olaylarının içindeydim ve korku taşıdım; ama belediyeden sonra Rabbim bendeki korkuyu aldı. En çok belediyesi kurşunlanan, evinin önünde silah sıkılan bizleriz herhalde. Benim kimseyle bir kavgam yok. Ben kimsenin ırzında değilim, namusunda değilim. O halde niye kurşunladılar? Ümmeti Muhammet namına, Kayseri namına, toplum namına yaptık mücadeleyi. Kötü ortama karşı dimdik durduk ve savaştık. Hırsızlara karşı, yolsuzlara karşı savaştık. Kamudan emmeye alışmış asalaklar var, işte o adamlara karşı savaştık. Batakhaneler vardı Kayseri'de. Her birinin üzerine gittiğimde belalar çıktı. 15-16 yaşındaki çocukları pazarlıyorlardı. Bunları görüp de nasıl duracaksınız yerinizde? Vicdanı olan, azıcık insanım diyen biri buna katlanabilir mi? Kendi çocuklarımızı bir düşünelim. Mersin'deki olayı hepimizi gördük. Bunu insan kendi çocuklarının üzerine getirdiği zaman yerinde duramıyor, Allah korusun. O batakhaneleri kafalarına yıktık ve çocukları da oralardan çıkardık. Aslında biz Valilik var, Emniyet var, bize ne diyebilirdik; ama Kayseri böyle temizlenmiyor” diye konuştu.

Mehmet Özhaseki, konuşmasında paralel yapıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Tüm hayırlı işler yapan sivil toplum kuruluşları gibi geçmişte Hizmet grubuna da yardım ettiğini hatırlatan Özhaseki, şunları söyledi:

Kendilerine dini ve milli konuları rehber edinmişler. Ellerinden gelen güzel hizmeti yaptıkları için biz de kapımızı açtık. Fakat 17 Aralık sürecinden sonrasını anlamak mümkün değil. Niye dini hizmetleri kendine görev edinmiş insanlar kalkar da bir hükümeti devirme operasyonu içerisinde olur? Neden bantlarla insanları çekerler yada dinlerler? Sizler de farklı cemaatlerdensiniz. Enerji Bakanını dinlemek gibi bir derdiniz oldu mu? Ortadoğu'daki tüm savaşların nedeni enerjidir. Niye bir Enerji Bakanı 6 sene boyunca dinlenir? Niye Genelkurmay Başkanı ile Başbakan, Genelkurmay Başkanı ile Cumhurbaşkanı dinlenir? Yolda giden bir tır çevrilip de ‘Türkiye IŞID militanlarına yardım ediyor' diye niye bağlanır? Niye bir MİT müsteşarına kafa takılır da bu adam dışarıya şikayet edilir? Niye durmadan AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapılır da ‘O devrilsin de nasıl devrilirse devrilsin' denilebilir. İnsanların mahrem halleri nasıl ve neden çekilir? O aynı grup seçimler geldiğinde baktık ki sağ bir partiye oy veriyorlar. Anketlerle seçim sonucuna baktığımızda yüzde 7 fark etti. Tamam anladık Kayseri'de bir sağ partiye oy verdiniz, peki niye Ankara'da İstanbul'da CHP'yi desteklediniz? Niye Güneydoğu'ya gidilir de PKK'lılara destek verilir? Bunu bir parti yaparsa anlarım. Bir cemiyet, bir cemaat olarak dini ve milli meseleleri ön plana getirerek, talebe hizmetlerini ön plana getirerek ve bunları konuşarak hizmet ederken bunlar niye yapılır? Cenabı Allah akıllarını başlarına getirsin. Çok samimi ihlaslı arkadaşlar var, kıyamıyoruz onlara bir şey demeye. Yukardaki dönen bu ihanet şebekesinin yapmış olduğu işleri aşağıdaki gariplerden çıkarmanın da bir manası yok. Allah anlayış versin.”  



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi