ÖZHASEKİ

ÖZHASEKİ

?BİR TOPRAK PARÇASI KOLAY VATAN OLMUYOR?

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri bünyesinde eğitim veren Genç KAYMEK öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin yıldönümü vesilesi ile Cumhuriyet Meydanı´nda bir program gerçekleştirdiler. Üç gün sürecek olan kutlama etkinliklerine ilimiz sakinlerinin ilgisi büyük olurken etkinliğe iştirak eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ?Bir toprak parçası kolay vatan olmuyor. Orası uğruna çok fedakarlıklar çekiliyor, çok fidanlar toprağa devriliyor? ifadesini kullanarak bu toprakların şehit kanları ile sulanarak vatan olduğunun altını çizdi?
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Büyüknalbant , AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Müftüsü Şahin Güven ve protokol üyeleri katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Büyüknalbant´da konuşmasında " Bugün burada Çanakkale şehitlerimizi anmak ve ruhları şad etmek için bulunuyoruz. Çanakkale Zaferi tarihimizin en hüzünlü zaferidir. Yokluklar içerisindeki bir milletin Haçlı ordusuna karşı tek vücut ve imanıyla bir bütün halinde mücadelesinin sonucudur. Çanakkale öyle bir ruhtur ki barut ve çeliğin imana karşı koyduğu en büyük mücadeledir. Çanakkale öyle bir ruhtur ki esir yaşamaktansa özgür ölmeyi kendine meyletmiş vatan evlatlarının ruhudur. Çanakkale girdiği çatışmada yaraladığı askeri sırtına alıp düşman siperlerine götürecek kadar cesaretli bir milletin evladının yaşattığı bir ruhtur. Bu ruh savaşın sadece öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Çanakkale Zaferi milletimizin Anadolu´daki varlığını bugünlere taşımasının eseridir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bize armağan eden milletimizin varlığını birliğini beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaklar ruhları şad olsun" diye konuştu?
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ? Bir toprak parçası kolay vatan olmuyor. Orası uğruna çok fedakarlıklar çekiliyor, çok fidanlar toprağa devriliyor. Şu gördüğümüz Kale´nin içinde 1200´lü yıllarda Kayseri´liler sıkışıp kalmışlar aylarca içerde bulunmuşlar. Çünkü Moğollar istila etmişler o yüzden bu toprak kolay kolay vatan olmuyor? dedikten sonra terör olaylarına yönelik değerlendirmede bulunarak şunları kaydetti?? Hepimizin bildiği gibi yaklaşık 35-40 yıldır bu milletin başında bir bela var. Bu bela da Doğrusu Güneydoğu´da bölücü terör örgütünün ayaklanmasıyla başlayan bir bela. O günlerde sanki bir meşru bir halk talebiymiş gibi gösteriyorlardı.yani diyorlardı ki ?Bizim dilimizi konuşturmuyorsunuz, adımızı koydurmuyorsunuz, bizim türkümüzü söyletmiyorsunuz, buraya yatırım yapmıyorsunuz, bize baskı yapıyorsunuz´ gibi Bir takım haklı meşru talepler gibi ortaya çıkıp daha sonra da dağlarda savaşmaya doğru dönen bir ortam vardı. Aradan geçen zaman içerisinde bunların söylemiş oldukları bu meşru talep olarak görülen her ne varsa verildi mi? Evet, verildi. Herkes orada istediği gibi ismini kullanabiliyor mu? kullanabiliyor . türküsünü söyleyebiliyor mu? söylüyor. Dilini konuşup inancını yaşayabiliyor mu? evet bunların hepsini yapabiliyorlar. Çok güzelde yatırımlar yaptık diyen Özhaseki, sayın başbakanımızın görevlendirmesiyle nerdeyse haftada iki üç kere o bölgeye gidiyorum ve orada çalışmalar yapıyorum. Orada yapılan yatırımlara hayret edersiniz.
Hainlikte sınır tanımayan bir ortamla karşı karşıya olduklarını söyleyen Özhaseki, bunlara karşı yapılacak elbet işler var,özellikle son bir yıldır Türkiye cumhuriyeti devleti olarak onlara karşı yapılan uygulanan bir politika var hak neyse verildi,yatırım neyse yapıldı,iyilik ne ise hepsi yerine getirildi ben bir Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak Kayseri´li biri olarak neden istifade ediyorsam onlarda aynısından istifade ediyorlar. Seçilince meclise geliyorlar orada isterlerse eğer cumhurbaşkanı bile olabiliyorlar bundan sonrası eğer zihniyetlerindeki ve şuurlarının altındaki bilinç altındaki bölücülükse oradaki toprak parçasını koparıp ayrı bir devlet ilan etmekse hiç kimse ona izin vermez.
Bölgede operasyonların devam ettiğini belirten Özhaseki, son birkaç ilçe kaldı neden yavaş gidiyor operasyonlar diyecek olursanız eğer, teröristler haince planların peşinde dedi ve ekledi. Çocukları ve kadınları tutuyorlar, bırakmıyorlar. Evlerin kapısını zorla açtırmışlar ve kapıları kilitlemek yasak" duvarları birbiri ile bağlantılı yapmışlar her bir evden bir diğer eve bağlantı var. Terör örgütüyle konuşan bir sivilin diyaloğunu anlatan Özhaseki: Kadının biri derki; evladım benim iki tane kız çocuğum var kapıyı nasıl açık tutuyum dediğinde teröristlerin kadını vurduğunu söyledi. Operasyon bölgesinde ki özel harekatçılarla olan diyoloğunu da anlatan Özhaseki "Oradaki özel harekattan çocuklardan birisi anlatıyor. Diyor ki ?Başkanım, milim milim gidiyoruz. İğneyle kuyu kazıyoruz. Tamamına birden topu tüfeği tutsak 5 dakikada bitiririz ama mazlumlar var orda . Biz kendi canımıza kıyılsın diyoruz şehit olmaya razıyız, ama orda ki bir çocuğa dahi bir şey olmasın diye uğraşıyoruz ve çabalıyoruz. Tek tek girdiğimiz evlerde şöyle bir manzarayla karşılaşıyoruz bakıyoruz ki yerde Kur´an-ı Kerim var Koşup alıyoruz ve öpüp alnımıza koyacağız ama bir anda içerisinde tuzak var bomba Patlıyor ve bir kardeşimiz şehit oluyor. Her bir sokağın köşesine bunlar yapılmış. İşte orda ki belediyelerin bir çoğu da bunlara yardım ediyor. O mümin topraklarda zihniyetleri şeytanlığa çalıştığı için iyi işler olmuyor. Bize düşende doğrusu orada bütün bunların altından kalmak ve o kötülüklere son vermek dedi.
Dün nasıl ki bizlere bu vatanı hediye eden Çanakkale de ve başka cephelerde savaşarak o körpecik kuzular toprağa düşerek bu vatanı bize hediye ettilerse bugünde inanıyoruz ki bağımsızlığımızın sembolü olarak o kardeşlerimiz orada savaşıyorlar hainlere karşı uğraşıyorlar kendi canlarını gerekirse şehadet mertebesine ererek yok etmeye razı oluyorlar ve orda hiçbir kardeşimizin burnu kanamasın diye uğraşıyorlar. Haritalar 100-200 senede bir çizilir her gün harita çizilmez diyen Özhaseki, 1900´Lü yılların başında harita çizildi bugünlerde bir harita daha çiziliyor.biz ne kadar güçlü olursak biz ne kadar akıllı davranırsak devlet aklını ortaya koyarsak işte orada da istediğimizi yaptırırız ve masada oluruz dedi. ?
Genç KAYMEK´in, kahraman şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için düzenledikleri program Erciyes Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Furkan Çetinkaya´nın okuduğu "Çanakkale Şehitleri" şiiri ile devam etti. Ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Büyüknalbant ve Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç Çanakkale Zaferi´ne dair bilgilerin verildiği Çanakkale Müzesi´ni ziyaret ettiler.
Öte yandan Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki Cuma namazını hemşehrileriyle birlikte Cami Kebir´de kıldı. Cuma Namazından sonra esnaf ziyareti yapan Özhaseki, esnafa hayırlı, bereketli ve bol kazançlar diledi. Özhaseki vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
HABER : SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı