ÖZHASEKİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR,

ÖZHASEKİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR,

BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLARAK CUMARTESİ AÇIKLANACAK

AK Parti 40 kadar büyükşehir ve il belediye başkan adayını bugün açıklayacak. Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´nin Ankara, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesinleşti. AK Parti´de merkez ilçelerde belli gibi.

AK Parti yerel seçimlerde ilk aday grubunu bugün açıklayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Haliç Kongre Merkezi´nde cumartesi saat 14.00´de yapacağı aday açıklama toplantısı öncesinde bazı isimler medyaya sızdı.

 İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir için eski bakan Nihat Zeybekçi´nin adının açıklanması beklenirken, Başkent için ise Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki cumartesi Cumhurbaşkanı tarafından resmen ilan edilecek.

Bu arada AK Parti´nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı da belli oldu. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç dün öğle saatlerinde AK Parti Genel Merkezi´nden aranarak İstanbul´daki toplantıda hazır bulunması istendi. Dün Cuma namazını Alpaslan Camii´nde kılan ve cami çevresinde yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Büyükkılıç daha sonra bölgede bulunan Besime Özderici Okulu´nu ziyaret etti. Burada öğretmenler odasında sohbet eden Başkan Büyükkılıç ?Başkanım kim aday oluyor?´ sorusuna, ?Biraz önce arayarak beni İstanbul´a çağırdılar. Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız böyle bir görev verdi Allah utandırmasın´ diyerek adaylığını ilk kez ilan etmiş oldu.

1999 tarihinden bu zamana kadar Melikgazi Belediye Başkanlığı yapan Büyükkılıç 1995-1999 tarihleri arasında da Refah Partisi´nde Kayseri Milletvekili olarak TBMM´de bulunmuştu.

AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç´ın pazartesi günü adaylığı ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan Kayseri´de 21 yıl süreyle başarılı bir belediye başkanlığı dönemi geçirdikten sonra milletvekili seçilen ve Parti´de Genel Başkan Yardımcılığı ve iki yıl süreyle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan hemşerimiz Mehmet Özhaseki de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

 Öte yandan AK Parti´nin 16 ilçe belediye başkan adaylarını da belirlediği öğrenildi. İlçe belediye başkan adayları ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen Melikgazi´ye Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nun, Kocasinan´a mevcut Başkan Ahmet Çolakbayrakdar´ın aday gösterilmemesi halinde Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri ve halen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yapan Mustafa Yalçın´ın, Talas´a ise AK Parti eski İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´in aday gösterilmesi bekleniyor. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı´nın Talas adaylığı teklifini ise kabul etmediği konuşuluyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı