ÖZHASEKİ: SÖZ DE KARAR DA YETKİ DE SİZİN

ÖZHASEKİ: SÖZ DE KARAR DA YETKİ DE SİZİN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Develi İlçesi´nde vatandaşlarla buluştu .

İlçe sakinlerine 16 Nisan´da yapılacak referandum sürecini değerlendirdi. Bakan Özhaseki, önerilen yeni sistemde tüm yetkinin millete geçeceğini hatırlatıp: "Şimdi bizim getirdiğimiz sistemde, söz de size geçiyor, yetki de size geçiyor, karar da size geçiyor. Ödleri kopuyor bundan. Niye CHP´nin ödü kopuyor bundan? PKK´yı anladık, ´biteriz´ diyorlar. Dışarı kaçmış hainler de aynı şeyi söylüyor. Peki CHP´liler niye bu sisteme itiraz ediyor?? ifadesini kullandı.
Referandum çalışmaları kapsamında Kayseri´nin Develi İlçesi´nde Mustafa Aksu Kültür Merkezi´nde vatandaşlara hitap eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çevre ülkelerdeki olumsuzluklara ve her türlü badirelere rağmen Türkiye´nin dimdik ayakta durduğunu belirtti. Batı devletlerinin Türkiye´ye bakışlarının tarafsız olmadığını, medeniyet olarak adlandırılan AB kriterlerinin Türkiye söz konusu olduğunda unutulduğunu ifade eden Özhaseki, "15 Temmuz hadisesi geçti. İki tane AB ülkesi çıkıp ´geçmiş olsun´ diyemedi. Hani AB kriterlerine, standartlarına ne oldu? Hani medeniydiniz, hani çağdaştınız ne oldu? Çıt yok. O zaman biz onlara eyvallah etmeyeceğiz. Onlardan zaten yardım beklediğimiz de yok. Ama kendi içimizde bir olacağız, beraber olacağız, çalışacağız, iri olacağız, diri olacağız. Tek yol bu. Oralarda teröristlerin canına okuyacağız. Burada da kendi kendimize kalkınacağız. İşte onun için bu 18 maddeyi getirip ısrar ediyoruz. Güçlü olmanın yolu buradan geçiyor da onun için bunu teklif ediyoruz. Yeni teklif ettiğimiz sistem istikrar sağlayan bir sistem. Güçlü hükümetler getiren, etkin icraatlar yapabilecek bir sistem teklif ediyoruz" diye konuştu.
16 Nisan´daki halk oylamasına yönelik açıklamalarda bulunan Özhaseki, önerilen yeni sistemde tüm yetkinin millete geçeceğini kaydetti. Halkın takdirine sundukları yeni sistemde tek adamlık olmadığını hatta mevcut sistemde geniş yetkilere sahip cumhurbaşkanının yetkilerinin azaltıldığını anlatan Özhaseki, şunları kaydetti: "Şimdi bizim getirdiğimiz sistemde, söz de size geçiyor, yetki de size geçiyor, karar da size geçiyor. Ödleri kopuyor bundan. Niye CHP´nin ödü kopuyor bundan? PKK´yı anladık, ´biteriz´ diyorlar. Dışarı kaçmış hainler de aynı şeyi söylüyor. Peki CHP´liler niye bu sisteme itiraz ediyor? Çok basit. Ömürlerinde yüzde 25´i zor aldılar. İhtilal oldukça iktidara geldi bunlar ya da adamları kandırarak koalisyonlarla zor oturdular oralara. Yüzde 51´i alamayacaklar da ondan. Yüzde 51´i almak zor mu? Aslında kolay da onlar için zor. Yalan söylemeyecekler, dürüst olacaklar, çalışacaklar, millete kendini sevdirecekler. Millet o zaman oy verir. Niye vermesin bu millet. O partinin adına gıcıklığı yok ki. Adamlarında bir tuhaflık var. Genel başkanları her ağzını açtığında yalan söylüyor, inandırıcılığı yok. Şimdiye kadar da Türkiye´de hayırlı bir iş yapmamışlar, iki taş üst üste koymamışlar. O zaman da millet seçmiyor bunları. Seçmeyince de bunların defterleri kapanıyor. Dertleri burada bunun dışında başka bir dertleri yok"


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı