ÖZHASEKİ, İNCESULARA PROJE MÜJDESİ VERDİ

ÖZHASEKİ, İNCESULARA PROJE MÜJDESİ VERDİ

İncesu İlçesi’nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen İncesu Üzüm Festivalinin 22.’si 108 üzüm üreticisinin katılımıyla yapıldı. En güzel üzüm yetiştirenlerin ödüllendirildiği festivalde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ö

İncesu İlçesi’nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen İncesu Üzüm Festivalinin 22.’si 108 üzüm üreticisinin katılımıyla Şehitlik Parkı’nda  yapıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu üzüm festivaline,  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün,  Ak Parti Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır ve  İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular,  Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, üzüm üreticileri ve çok sayıda vatandaşlar iştirak etti.

 

Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının konseri ile başlayan üzüm festivali protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak bir konuşma yapan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, üzümün sağlık açısından faydalarını bahsederek, “ 1991 Yılından beri geleneksel olarak düzenliyoruz. Sadece Adapazarı depreminin olduğu zaman bir kez ara verilmiş. Bu yıl 22.’sini düzenliyoruz. Tabi her yıl büyüyerek gelişen bir festivalimiz var. Bugün 108 tane üzüm üreticisi burada yarışmaya katılıyor. Bizim için büyük bir rakam. Vatandaşlarımızın bu konudaki ilgisinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum “ifadesini kullandı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi tarafından İncesu İlçesine yönelik yapılacak olan  projelerden bahsederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak İncesu’nun alt yapısına çok emek verdik. Bir çok proje yaptık. Şuanda da Sarı Körüklü’den İncesu’ya su getirmek için uğraşıyoruz. Kuyuları vurduk. Suyumuzu bulduk. Gayet güzel pırıl pırıl sular, ve 50 km kadar hat döşüyoruz. İş başladı. Sadece İncesu’ya getirip, sizlerin hizmetine vermenin şuan ki ihale bedeli 20 Trilyon Lira, ama ‘su’ her şeyin başı. Güle güle kullanın ağız tadıyla için inşallah. İkinci bir proje ise  Yeşilhisar’dan başlayarak İncesu’ya gelen, İncesu’dan Organize Sanayisini de içine alıp şehrin merkezinden Sarıoğlan’ a kadar gidecek Banliyö Hattı üzerinde çalışıyoruz.  Devlet Demir Yolları ile protokoller imzaladık. Bizim yapacaklarımız belli, onların yapacakları belli. Bizim bildiğimiz Devlet Demir Yolları üzerinde ‘Banliyö Hattı’ çalışmaya başladığında ulaşım bir başka kolay olacak. Tabi siz şehir fiyatına gidip geliyorsunuz ama yine uygun fiyatlarla buradan da Sarıoğlan’a kadar gitme imkanı bulacaksınız. Yeşilhisar Sarıoğlan arasındaki bu hattı bir, bir buçuk yıl içerisinde bitireceğiz. Sizlerin hizmetine sunacağız” dedi.

 

Festivalde konuşma yapan  Vali  Orhan Düzgün  ise, İncesu’ya  yapılacak hizmetlerden bahsederek, “ ilçemizin nüfusu giderek artması eğitim-sağlık hizmetlerinde yeni tesislerin binaların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu yıl Milli eğitim Bakanlığımız ve Merkezi hükümetimiz  tarafından İncesu İlçemizde yapımı devam eden ilkokul, ortaokul ve anaokulları inşallah önümüzdeki aylarda hizmete girerek, İncesu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak” diye konuştu.

 

Protokol Konuşmaların ardından orta okul öğrencileri folklor gösterisi sundu. Ardından protokol 108 üreticinin yetiştirdiği üzümlerin tadına baktı. Vali Orhan Düzgün’ün siyah üzüm bağını eline alarak ‘en çok sevdiğim’ üzüm demesi dikkat çekti. Daha sonra İncesu ilçe sınırları içerisinde yetiştirilen 15 ayrı türden 108 üreticinin yetiştirdiği üzümler tadına bakılarak değerlendirildi ve ödüllendirildi. Birinciliği Saraycık Mahallesi`nden Kazım Yılmaz  kazandı. 1.inci olan üzüm üreticisi Kazım Yılmaz’a  Vali Orhan Düzgün tarafından motorlu çapalama aracı  hediye edildi. Bu arada yarışmaya katılan tüm üreticilere birer altın hediye edildi. Festival, yerel sanatçıların verdiği konserle devam etti



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi