ÖZHASEKİ MKYK’YA GİRDİ

ÖZHASEKİ MKYK’YA GİRDİ

AK PARTİ 7.OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kayseri’den Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe başkanları ve delegeler katılarak oylarını kullandı. 22 delege ile temsil edilen ilimizden 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda girmeyi başaran tek isim ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki oldu.

Ak Parti 7.Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edilerek yürürlüğe girdi. Söz konusu değişikliğe göre, tüzüğün 68. maddesinin 1. fıkrasına "Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu" ndan sonra gelmek üzere "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" ilave edildi. Böylece Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun üye seçimlerinin de Büyük Kongre delegelerince yapılması sağlandı.

Tüzüğün MKYK'nın Oluşumu ve Çalışma Esasları başlıklı 73. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 50 sayısı 75, 25 sayısı 35 olarak değiştirildi. Böylece MKYK asıl üye sayısı 75'e, yedek üye sayısı 35'e çıkarıldı.

Tüzüğün Genel Başkanvekili başlıklı 77/a maddesine "İkiden fazla genel başkanvekili atanamaz, aralarındaki iş bölümü genel başkan tarafından belirlenir." fıkrası eklendi. Değişiklik uyarınca AK Parti'de genel başkanvekili sayısı 2'ye çıktı. Yapılan bir diğer değişiklikle Merkez Disiplin Kurulu'nun 15 asıl, 5 yedek üyeden oluşması sağlandı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen kongrede hitaplarını gerçekleştiren ve tek tek şehirleri özellikleri ile sıralayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’ye “Bir yârim var Erciyes’e yaslanır, Kayseri hoş geldin” diye seslendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Başkanı Şaban Çopuroğlu öncülüğünde tam kadro kongreye iştirak eden Kayseri İl Teşkilatına Kayseri Milletvekilleri de eşlik ederken; 22 kongre delegesi ilimizi temsilen oy kullandı.

 Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’a girdi. Özhaseki MKYK ‘ya giren tek isim oldu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı