ÖZHASEKİ MKYK´YA 1291 OY ALARAK

ÖZHASEKİ MKYK´YA 1291 OY ALARAK

3.SIRADAN GİRDİ?

  Türkiye´yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti´nin, 5. Olağan Büyük Kongresi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi? Kongrede Bin 295 delege 50 kişilik MKYK üyelerinin listesini onayladı. Kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu geçerli 1353 oyun tamamını alırken, listedeki en yüksek oylar ise 1292´yle Kahramanmaraş eski İl Başkanı Metin Doğan ve Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün´ün olurken bu iki isimi 1291 oyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki aldı? MKYK seçiminde en düşük oy teşkilat başkanı Süleyman Soylu´ya geldi. Soylu, 1295 geçerli oyun 1231´ini alabildi.
AK Parti´nin yenilenen Merkez Karar Yürütme Kurulu listesine delege tercihleri damgasını vurdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun geçerli 1353 oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçildiği önceki günkü kongrede yapılan MKYK seçiminde en düşük oy AK Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu´ya geldi.
Kongrede teşkilat operasyonları nedeniyle parti içinde şimşekleri üzerine çeken Süleyman Soylu, MKYK seçiminde kullanılan 1295 geçerli oyun ancak 1231´ini alabildi. Listenin sürpriz isimlerinden eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise 1265 oyla MKYK´ya seçildi.
Genel kurul sonrası en yüksek oylar ise 1292´yle Kahramanmaraş eski İl Başkanı Metin Doğan ve Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün´ün olurken bu iki isimi 1291 oyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki aldı?
Bu güne kadar üzerinde çok konuşulan Ak Parti 3 dönem kuralının tarih olduğu kongrede konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım´da gerçekleştirilecek olan genel seçimlere dair yaptığı değerlendirmede " Kim Türkiye´yi kana bulamak isteyen, kim Türkiye´de kardeş kavgası çıkarmak isteyen olursa onun karşısında da dimdik duracağız. 1 Kasım seçimleri yeni bir milattır. 5. Olağan Kongremiz bu miladın doğum işaretlerini veriyor" ifadesini kullandı?
Başbakan Davutoğlu ayrıca parti tüzüğünde gerçekleştirilecek değişikliklere dair yaptığı değerlendirmede de ?Bugün tüzüğümüzde bazı değişiklikler yapacağız. Her şeyden önce kurucu değerlerimizin bütün parti kitlelerine, teşkilatlara, belediyelere ve bütün parti kadrolarına yayılabilmesi için yeni bir kurul oluşturuyoruz, Siyasi Erdem Yönetim Kurulu. AK Parti bir siyasi erdemliler hareketi olarak başladı. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik, hikmetle, irfanla birleştirdik. Şimdi de bu birleşmeyi kalıcı kılmak ve partimizin kadroları içinden gelen tecrübe birikimini yeni siyaset nesillerine aktarmak için Siyasi Erdem ve Etik Kurulu oluşturuyoruz?
HABER : C.USTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı