ÖZHASEKİ´YE GÖRKEMLİ KARŞILAMA?

ÖZHASEKİ´YE GÖRKEMLİ KARŞILAMA?

?HİZMETLERİMİZE YİNE DEVAM EDECEĞİZ?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´ye Başkent Ankara´dan seçim bölgesi Kayseri´ye gelişinde görkemli bir karşılama töreni gerçekleştirildi? Boğazköprü´ de yüzlerce hemşehrisi tarafından karşılanan Özhaseki yaptığı kısa konuşmada ?Elimizden geldiğince gerek şehrimize, gerekse ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. İşlerle uğraşırken elimizden geleni yaptık, ama bu çalışmalar esnasında ufak tefek de olsa kırdığımız, üzdüğümüz insanlar olabilir. Ben onlara hakkımı helal ediyorum. Onlardan da tabi ki helallik diliyorum? değerlendirmesinde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimleri sonrası oluşturulan yeni kabinede yer alamayarak görevi Murat Kurum´a devreden Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Mehmet Özhaseki,Başkent Ankara´dan seçim bölgesi memleketi Kayseri´ye döndü? Özhaseki´ye Boğazköprü yakınlarındaki zabıta noktasında hemşehrileri tarafından görkemli bir karşımla töreni gerçekleştirildi? Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İl ve İlçe başkanları, STK temsilcileri, dostları, arkadaşları ve eski çalışma arkadaşları ile hemşehrileri karşıladı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, karşılamada yaptığı konuşmada "Mehmet Özhaseki, Bakan olarak da bu şehre geldiğinde karşılamaları ve uğurlamaları sevmezdi. Ancak bugün milletvekili olarak dönerken kendisine gerek 21 yıl belediye, gerekse bakanlıktaki hizmetlerine binaen vefa olarak karşılayalım istedik" ifadesini kullandı?

Karşılama töreninden ve gösterilen ahde vefadan duygulandığı görülen eski Bakan Mehmet Özhaseki hissiyatını şu şekilde dile getirdi? "Hani geçmişte bir şeyle ilgili söze başlarken ´bir varmış bir yokmuş´ derlerdi ya, bir varmış bir yokmuş. Zaman çok hızlı geçiyor. Başlıyorsunuz ama, her başlangıç nihayetinde bir bitişe gebe. Önemli olan bu başlangıçla bitiş arasındaki sürede iyi işler yapabilmek, eser ortaya koyabilmek, vazifenizi yerine getirebilmek, girdiğiniz kapıdan başınız dik, anlınız ak çıkabilmek. Hep bunu hayat felsefesi olarak ortaya koymaya çalıştım. Cenabı hakka şükürler olsun. Gerek belediyede 21 yıl yaptığım hizmet, daha sonra Ankara´da 1 yıl kadar genel başkan yardımcısı görevi yürüttüm. 2,5 yılda bakan olarak elimden geldiğince güzel işler yapmaya gayret ettim. Çok şükür her girdiğim kapıdan da Allah´ım bana başım dik, anlım açık çıkmayı nasip etti. Tüm idareci arkadaşlarıma da bu güzelliği Allah´ım nasip eder diye dua ediyorum. Bakanlığımız döneminde üzerimize düşen işleri hakkıyla yapmaya çalıştık. Özellikle son 2 yılda Başbakan Binali Yıldırım´ın deyimiyle başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi, sıkıntılı ortamlar oldu. Bu ortamlardan başarılı şekilde çıktığımız gibi güzelde işler yaptık. Bir taraftan gerek bakanlıkta belki de yılların kangreni haline gelmiş imar, otopark yönetmelikleriyle ilgili, gerekse yapıların denetimiyle ilgili ciddi yasalar çıkardık. Bir taraftan kentsel dönüşümü hızlandıracak birçok adımlar attık. Kimsenin belki de giremediği işler girdik. 50-50 milyon vatandaşı ilgilendiren ciddi yasalar ortaya koyarak, çığır aştık. Bunları yaparken, dürüstlükle iyi niyetle büyük bir gayret içinde olduk."

Sözlerinin sonunda elinden geldiğince hem Türkiye´ye hem de Kayseri´ye hizmet etmeyi sürdüreceğini vurgulayan Bakan Özhaseki hemşehrilerinden helallik istemeyi de ihmal etmeyerek şunları kaydetti? "Hizmet eden insanlar sadece bakanlar değil. Bu memlekete o kadar çok hizmet eden isimsiz insanlar var ki; işte onlardan birisi de biz olacağız. Elimizden geldiğince gerek şehrimize, gerekse ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. İşlerle uğraşırken elimizden geleni yaptık, ama bu çalışmalar esnasında ufak tefek de olsa kırdığımız, üzdüğümüz insanlar olabilir. Ben onlara hakkımı helal ediyorum. Onlardan da tabi ki helallik diliyorum. Ancak bilerek, kasti olarak Kayseri´ye güzel hizmetler ettiğimizi bildikleri halde sadece kötülüklerinden dolayı da hesap yapan, tezgah kuran, kumpas kuran insanlar var. Onlara da hakkımı helal etmiyorum. Hele ki ilahi adalet var. O ilahi adalet onları bu dünyada da çarpacak. İnanıyorum ki öbür tarafta da çarpacak. Kötülerle hesabımız hiç bitmeyecek"

HABER: CEYHUN ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"