PALANCIOĞLU ESKİŞEHİR HAVACILIK LİSESİ İNCELENDİ

PALANCIOĞLU ESKİŞEHİR HAVACILIK LİSESİ İNCELENDİ

Palancıoğlu, Eskişehir Havacılık Lisesi, havacılık sektörünün önemi firmaları olan Alp Havacılık ve TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) firmasını ziyaret ederek inceleme yaptı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi’de hayata geçireceği Havacılık Lisesi için Eskişehir Havacılık Lisesi, havacılık sektörünün önemi firmaları olan Alp Havacılık ve TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) firmasını ziyaret ederek inceleme yaptı.

İlgili birim müdürleriyle Kayseri’de hayata geçirmek istedikleri havacılık lisesi için Havacılıkta önemli bir yeri olan Eskişehir’de birçok kurumu yerinde görerek inceleme yaptıklarını belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Eskişehir’de bulunan Havacılık Lisesini inceledik. Hayırseverlerimizle bu liseyi Kayseri’de hayata geçirmenin mücadelesini vereceğiz. Eskişehir’deki Havacılık Lisesi 4 yıl önce devlet kanalıyla yapılan bir okul. Burada eğitim alan çocuklarımızı ve atölyelerini ziyaret ettik. Havacılık sektöründe Eskişehir, çok önemli bir konumda. Ama Kayseri havacılık tarihinde çok önemli. Çünkü ilk üretimin yapıldığı uçak fabrikası Kayseri’de. Kayseri’de hava ikmal bakım ve onarım merkezimizle büyük bir tecrübe ve alt yapıya sahip. Bu tecrübenin Kayseri’ye faydalı olması gerekiyor. Burada incelediğimiz havacılık lisesinin çok daha modernini Kayseri’de yapmak istiyoruz. Hem devletimizden, hem Büyükşehir Belediyemizden, hem de hayırseverlerimizden bu kapsamda destek bekliyoruz.” dedi.

Ulusal ve uluslararası havacılık standartlarını bilen teorik, teknik ve uygulama bilgisine sahip bireyleri yetiştirmek için Havacılık Lisesi’ni açmak istediklerini belirten Başkan Dr. Palancıoğlu şunları söyledi:

“Okulun yapımıyla birlikte sektörün kalifiye eleman sorunu çözüleceği gibi, gençlerimizin daha nitelikli işlerde çalışmasına olanak sağlanacak. Büyükşehir Belediyemizin gayretleri sonucunda Millet Bahçesinde 25 bin metrekare alan Havacılık Lisesi için ayrıldı. Büyükşehir Belediyemizle hayırseverlerimizin teşvikleriyle bu okulumuzun hayata geçmesi için çalışacağız. Rabbim inşallah bu okulu yapıp eğitime kazandırılmasını bizlere bahşeder. ’’


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi