PALANCIOĞLU’NDAN SU GÜNÜ MESAJI

PALANCIOĞLU’NDAN SU GÜNÜ MESAJI

Korona virüsle beraber suyun kıymeti daha iyi anlaşıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, Büyükşehirlerin neredeyse tamamına yakınında içme suyu yerine damacana ve şişe suyu tüketildiğini belirterek, “Kayseri çeşmelerinden su içilebilen ender şehirlerden birisi. Bu bir nimettir. Kıymetini bilmeliyiz ve suyu israf etmemeliyiz.” dedi.

Korona virüsle beraber suyun kıymeti daha iyi anlaşıldı

Ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanması gerektiğini hatırlatan Başkan Dr. Palancıoğlu, “Birleşmiş Milletler tarafından 22 Mart 1993'te alınan karar gereğince bugün Dünya Su Günü ilan edildi. Biliyorsunuz su dünyadaki en önemli değerlerden, varlıklardan bir tanesi. Dolayısıyla suyun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bugünün vasıtasıyla buna vurgu yapmak istiyorum. Kayseri'mizde hakikaten içtiğimiz sular çeşme suyu ve oldukça nitelikli ve temiz. Kayserimiz çeşmelerinden su içilebilen ender şehirlerdendir. Bu şehir halkı için bir nimettir. Erciyes Dağımızın Kayserililere bir hediyesidir. Türkiye geneline baktığımızda bu özellikler arasında birkaç şehirden bir tanesi arasında Kayseri bulunuyor. Üstelik temizliği, tadı ve kokusu ile örnek gösterilen bir sudur. Büyükşehir Belediyemize bu kapsamda teşekkür ediyorum. Ancak bizim suları kullanırken dikkat etmemiz lazım, israf etmemiz gerekiyor. Bugün Korona virüsle ilgili salgın olduğundan dolayı suyun ve temizliğin kıymeti daha da iyi anlaşılmış durumda. Bu kapsamda Dünya Su Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Kayseri’nin içme suyu kaynakları bakımından şanslı olduğunu ve Erciyes Dağı’nın bu nimetinden yararlanıldığını, su kaynakların eriyen kar suları ile oluştuğunu hatırlatan Başkan Dr. Palancıoğlu, içme suyunun, kaynaklardan doğrudan ev ve iş yerlerine verilmediğini birçok işlem ve çalışma sonucunda tüketiciye ulaştırıldığını söyledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi