PANEL DÜZENLEDİ

PANEL DÜZENLEDİ

TÜRK OCAKLARI KAYSERİ ŞUBESİ ANAYASA KONULU PANEL DÜZENLEDİ - TÜRK OCAKLARI KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI SATILMIŞ BAŞARAN: - TÜRKİYELİ TANIMLAMASI KABUL EDİLEMEZ” - "İNSANLARIN BİR HAFIZASI OLDUĞU GİBİ MİLLETLERİN DE BİR HAFIZASI VARDIR" - 136 YILDA 6 A

Türk Ocakları Kayseri Şubesi Başkanı Satılmış Başaran, ‘Türk Milleti' yerine ‘Türkiyeli' tanımının kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Türk Ocakları Kayseri Şubesi tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Anayasa' konulu panele, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Satılmış Başaran ile çok sayıda vatandaş katıldı. Panele konuşmacı olarak Erciyes Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Doğan, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Tunç, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Faültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akyıldız ve Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Döner katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Satılmış Başaran, Anayasa'nın yıllardan beri tartışıldığını ifade etti.
136 yılda 6 adet yeni Anayasa yapıldığını belirten Başaran, "Bunların her biri hazırlanırken ülkemizde büyük sorunlar yaşanıyor, dar boğazlardan geçilmeye çalışılıyordu. 1876'da, Kanun-i Esasi'nin hazırlık çalışmalarının yapıldığı günlerde, Düvel-i Muazzama'nın isteğiyle İstanbul'da, Tersane Konferansı toplanmıştı. Osmanlı Devleti'ne, Rumeli'de ayaklanma halinde olan Hıristiyan tebaasına otonomi anlamında siyasal statü tanınması, bağımsızlıklarının özerklik adıyla tescil edilmesi hususunda baskı yapılıyordu." dedi.

"İnsanların bir hafızası olduğu gibi milletlerin de bir hafızası vardır" diyen Satılmış, "Geçmişten ders alınarak gelecek planlanır. Bizim hafızamız yok mu ki geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Türk Milleti yerine ‘Türkiye Milleti' tabirinin Anayasa'da yer almasını isteyenlerin çıktığını belirten Satılmış, "Anayasal yurttaşlık ve Türkiyelilik gibi tanımların metinde esas alınmasını başarmaları durumunda, bunun 'Türk Milleti olgusunun sosyolojik mahiyetinin inkar edilmesi, Türklük'ün sıradan bir etnik unsur haline indirgenmesi anlamına geleceğini bilmemeleri düşünülemez." diye konuştu.
Panel, katılımcıların kritikleriyle devam etti.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti