PANİĞE KAPILMADAN İŞLERİNİZİ YAPIN

PANİĞE KAPILMADAN İŞLERİNİZİ YAPIN

Kayseri Ticaret Borsası 2018 yılında en çok işlem yaptıran üyelerini plaketle ödüllendirdi.

Kayseri Ticaret Borsası 2018 yılında en çok işlem yaptıran üyelerini plaketle ödüllendirdi. Gecede konuşan Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, işlem hacmi olarak ilk 10 borsa arasına girmek istediklerini kaydetti.

Kayseri Ticaret Borsası´nın ödül törenine Vali Süleyman Kamçı,  AK Parti milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve iş adamları katıldı.

Gecede konuşan KTB başkanı Recep Bağlamış, işlem hacmi olarak ilk 10 borsa arasına girmek istediklerini kaydederek şöyle konuştu.

2018 yılı nisan ayında başladığımız bu yolculukta büyük mesafeler alarak Kayseri Ticaret Borsamızı daha verimli bir borsa haline getirebilmek için mücadele ediyoruz.2010 yılı itibari ile Kayseri Ticaret borsası olarak vizyonumuz 2023 yılında işlem hacmi olarak ilk 10 borsa arasına girebilmektir. Gelecek projelerlerimizin arasında ise Kayseri Ticaret borsamızın A plus   seviyesine çıkartmak, canlı hayvan pazarı kurmak, ticaret merkezi  ve satış salonu yapmak, borsacılık faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirmek için ihtisas borsacılığın yapılması gibi faaliyetler çalışmalarımızın arasındadır..

KAYSO yönetim kurulu başkanı Mehmet Büyüksimitçi´de Kayseri Ticaret Borsası´nın dünyada örnek hale geldiğini belirterek Türk cumhuriyetlerine ve 57 İslam ülkesine borsacılık tecrübemizi aktarıyoruz" dedi ve ekledi.

Her yıl 2 Türkiye büyüklüğündeki nüfus orta sınıfa ekleniyor. Yanı başımızda, çevre çoğrafyamızda 2 milyarlık bir nüfus var. Bu 2 milyarlık nüfus yaklaşık 500 milyar dolarlık gıda, tarım ve hayvancılık ürünü ithal ediyor. Tarım ve hayvancılıktaki fiyat artışı genel fiyat artışının üzerinde. Tarım ve hayvancılıkta zaman zaman sıkıntılarımız oluyor, ama önemini hiçbir zaman yitirmeyecek bir iş yapıldığını unutmayın. Tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirecek projeler üretiyoruz. Bugün ticaret borsalarımız dünyada örnek hale geldi. Türk cumhuriyetlerine ve 57 İslam ülkesine borsacılık tecrübemizi aktarıyoruz."

Gecede yaptığı konuşmada daha çok üretim için gayret gösteren Ticaret Borsası üyelerini tebrik eden Başkan Mustafa Çelik, en fazla işlem yaparak ödül alan firmaları da kutladı. Tarım ve hayvancılığın stratejik bir sektör olduğunun altını çizen Başkan Çelik, ?Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ?Bir devlet için savunma ve yerli silah sanayi ne kadar önemliyse, gıda güvenliği de aynı derecede ehemmiyetlidir. Bir milletin özgürlüğü için ekonomik imkânlar ne kadar elzem ise, tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeterli olması da o derece şarttır´ ifadeleriyle tarıma ve hayvancılığa verdiği önemi gösteriyor. Gıda, tarım ve hayvancılık sadece ülkemiz için değil tüm dünya için stratejik bir sektör. O halde bu sektörü elbirliği ile çok daha fazla canlandırmamız gerekiyor. Atalarımızın güzel bir sözü var. ?Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz´ demişler. O halde harmanda yüzümüz olması için çok daha fazla çalışacağız. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla satacağız. Çünkü biz geldiğimiz noktayı yeterli göremeyiz. Biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Çok daha güçlü olmak için her alanda daha fazla gayret göstermeliyiz. Bir Arap atasözünde ?Büyük ambar, küçük ölçekle dolmaz´ denir. Türkiye´nin ambarı büyük. Ölçeğimiz de büyük olacak, o ölçekteki ürünümüz de çok olacak? dedi.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi´nin de çok önemli projelere imza attığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, tarıma ve hayvancılığa can suyu adı altında 53 tarım makinesi ve 203 süt soğutma tankı ile çiftçilere verdikleri desteği florası uygun olan iki ilçeye arıcılık desteği ile sürdürdüklerini söyledi. Üretimi artırmak için Şeker Fabrikası ile birlikte Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği´ni üretime açtıklarını ve Türkiye´de ilk olan Felahiye Toplu Ahır Projesi´ni büyük ölçüde tamamladıklarını ifade eden Başkan Çelik, Beydeğirmeni projesi hakkında da bilgi verdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da son zamanlarda Türkiye´nin ekonomide zor duruma düşürülmeye çalışıldığını belirterek, birlik ve beraberlik içinde bu çabaların boşa çıkartılacağını ifade etti.

Vali Süleyman Kamçı´da Kayseri ekonomisi denildiğinde akla ilk gelen sektörlerden olan ticaretin gelişimi daha iyi koşullara kavuşması ve üyelerin talep ve beklentilerine uluslararası nitelikte hizmet anlayışı ile karşılamak üzere çalışan Kayseri Ticaret borsamızı tebliğ ettiği ödül törenine hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz üzere ülkemiz zor günlerden  büyük ihanetlerden uluslararası düzeyde baskı ve dayatmalardan geçiyor bu konuda  Allahın izni ile en kısa zamanda bu badirelerin hepsini atlatmayı bileceğiz? dedi.

Tören sonunda, en çok işlem yaptıran 10 üyeye plaketleri protokol mensuplarınca hak sahiplerine takdim edildi.



10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı