PARK VE BAHÇELERDEKİ MALZEMELERİ KORUMALIYIZ

PARK VE BAHÇELERDEKİ MALZEMELERİ KORUMALIYIZ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, park, bahçe ile diğer sosyal ve spor tesislerinde yer alan kamelya, oturma bankları, aydınlatma lambaları, çöp kutuları gibi tüm malzeme ve ürünlerin aslında kamu malı olduğunu ve bu açıdan kullanımlarına dikk

Park ve bahçeler ile sosyal ve spor tesislerinde yer alan, bank, lamba, çöp kutuları, kamelyalar, havuzlar, musluklar, aynalar, basketbol potaları, kale direkleri, otomatik sulama aletleri, ağaçlar, süs ve bahçe çiçekleri gibi akla gelebilecek her malzemenin aslında birer kamu malı olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kamu malları vergiler ile alınmaktadır. Sizlerin istifadesine sunulan her malzeme toplanan vergilerden alınmaktadır. Çöp kamyonları, dozer, greyder gibi araçlar yine vergiler ile alınmaktadır. Yani bedeli yine sizler tarafından ödenmektedir. Bu açıdan herkesin hakkı vardır. Bu nedenle özellikle korunmalı ve kollanmalıdır. Park ve bahçelerde yer alan dış mekan kent mobilyaları olarak bilinen park malzemelerini özellikle korumalıyız. Evimizdeki eşyaları nasıl itina ile kullanıyorsak aynı hassasiyeti kamu mallarında da göstermeliyiz“ dedi. Her yıl bütçenin yaklaşık yüzde 9 gibi bir oranı park, bahçelerde kullanılan malzeme alımına ayırdıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, hor ve sorumsuzca kullanılan, kırılan ve bozulan bu malzemeler içinde yine her yıl bütçenin yüzde 2 gibi bir oranı malzeme tamiri veya yenilenmesi harcamasında bulunduklarını kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç ayrıca, kamu mallarına zarar verenlerin uyarılmasını ve çocukların bu yönde eğitilmesinde en önemli görevin ailelere düştüğünü, vatandaşların sorumluluk bilinci içerisinde gerekli hallerde kolluk kuvvetlerine haber vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 



Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”