PARTİLER, SANDIK GÖREVLİLERİ İÇİN ANLAŞTI

PARTİLER, SANDIK GÖREVLİLERİ İÇİN ANLAŞTI

Kayseri’deki 4 siyasi partinin il başkanlıkları, 30 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde görev alacaklar için ortak yemek verilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 4 siyasi partinin, bir araya gelerek, sandık görevlilerinin yemeklerini ortaklaşa organize etmesini, son derece önemli bulduğunu ifade ederek, ``Kayseri`deki siyasi atmosferin ve seçimlerin, hoşgörü ortamında geçmesine de önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Bu kararla birlikte, hem çok ciddi bir israfı önlemiş hem de böylesine önemli bir günde görev yapan sandık görevlilerine zamanında yemek ulaştırmış olacağız. Kayseri`nin siyasi geleneğinde geçmişten beri hoşgörü, yardımlaşma ve saygı kuralları geçerliliğini korumuştur. Biz de bu anlayışla hareket ederek, seçimlerin daha huzurlu bir ortamda geçmesine yardımcı oluyoruz. Bu vesile ile sandıkta görev yapacak tüm kardeşlerimize şimdiden kolaylıklar ve başarılar temenni ediyorum`` dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Mete Eke, Milliyetçi Hareket Partisi olarak düzenledikleri periyodik Sandık Görevlileri Eğitimi’ni tamamladıklarını, vaktiyle bu anlamda kurulan komisyonun da aynı şekilde devam ettiğini belirterek, ``Arkadaşlarımızın bu konuda yeterince bilgi sahibi oldukları kanaatindeyiz. Bütün arkadaşlarımızın daha duyarlı olacakları kanaatindeyiz. Bizler de otokontrol sistemini işletip takipçisiyiz inşallah bu seçimlerdeki sandıkların`` ifadelerini kullandı.
Eke, 4 siyasi partinin Kayseri teşkilatlarının, sandık görevlilerine ortak yemek verilmesi konusunda anlaştıklarını da bildirerek, ``MHP, CHP, AK Parti ve Saadet Partisi’nin konsorsiyumu, anlaşmasıyla, bütün sandık görevlilerinin tek sistemde yemekleri, iaşeleri verilecektir. Bunun böyle olmasının bütün partiler adına hem ekonomik anlamda hem de sistem anlamında düzenli olacağı kanaatindeyiz. Bu anlamda tüm Kayseri’deki sandık görevlileri, sandık müşahitleri, sandık başkanları, hatta emniyet görevlileri dahi hepsi aynı yemekten, iaşeden faydalanmış olacaklar. Bu uygulamanın düzene katkı sağlayacağı kanaatindeyiz`` dedi.
30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan MHP İl Başkanı Mete Eke, tüm vatandaşları oy kullanmaya davet etti. Eke, ``Tüm halkımızın oy kullanmaya gitmesinin ne kadar elzem olduğunu bildirmek isterim. Siyasetçinin yozlaştığı, kirlendiği bir durumda, tabii temiz olanları tenzih ediyorum, böylesi bir süreçte Mahalli İdareler Seçimlerine gidiyor olmamız, Türkiye’nin geleceğini bu 30 Mart seçimlerinin tayin edeceği göz önüne alınırsa, sandık duyarlılığının, tüm halkımızın dikkat etmesi gereken en elzem konu olduğu kanaatindeyiz. Herkes sandığa giderek, bu demokratik hakkını kullanabilmeli. İktidardan memnunsa o anlamda, karşıysa da karşı anlamda oyunu kullanarak, demokratik bir katılım sağlamaları gerekir. Bu konunun Türkiyemizin geleceği açısından çok büyük önem arz ettiği kanaatindeyiz`` diye konuştu.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da, şunları kaydetti:
``Bildiğiniz gibi 30 Mart’ta yerel seçimlerin olacağı gün buradan ben Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime sağduyulu hareket etmelerini, sakin olmalarını ve oy sandığına gelemeyecek olan kardeşlerimizin oy sandığına getirilmesi için bireysel güçlerini, kendi imkanlarını kullanmalarını ve sandıklara sahip çıkmalarını özellikle rica ediyorum. Bu seçim Türkiye Cumhuriyetimizin önemli dönemeç noktalarından birisi. Kesinlikle sandığa çıkılmalı. Oy kullanmaya gelemeyecek durumda olanların mutlaka kendi imkanlarıyla seçmeni sandığa taşımaları gerekiyor. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir ambulans şirketi ile anlaşma yaptık. 2 tane ambulans il başkanlığımızda hazır bulunacak. Hasta olup da oy kullanmak isteyen yurttaşlarımız ambulansla evinden alınarak oy kullandırıldıktan sonra ambulansla evine bırakacağız. Bunu da ben partili kardeşlerimin bilmesini istiyorum.
Geçen dönemde bir partinin ikramıdır diye sandık başında görev yapan Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimin yemeği almadığını ve aç kaldığını duyduk. Bu sefer yemek, seçime giren 4 partinin işbirliği ile hazırlandı. Partili arkadaşlarımızın yemeği mutlaka almaları gerekir. ‘Falan partinin yemeğidir’ diye suiistimal edilebilir. Buna itibar etmesinler. Bu doğru değil. Ayrıca sandıklara da sahip çıksınlar. 30 Mart seçimlerinin Kayserimize ve Türkiye Cumhuriyetine hayırlı olmasını diliyorum.``
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan ise, Pazar günü yapılacak olan seçimlerin şehrimize, ülkemize ve dünyadaki tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. Arıkan, ``Şu ana kadar yapılan seçimlerde seçim günü siyasi partilerin en çok zorlandığı konu sandık başlarında görev yapan kardeşlerimizin yemek konusunda sıkıntılarıydı. Kayseri’de bu konu ile alakalı 4 siyasi parti beraber hareket etmek kararı aldılar. Biz de bu kararı memnuniyet ile karşıladık. Hakikaten o gün için hem siyasi partiler için bir zorluk oluyordu hem de sandık başındaki insanlara yeterince hizmet verilemediği için sıkıntılı bir ortam oluşuyordu. Saadet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, 30 Mart Pazar günü sandık başında duran arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacaklar. İnşallah o gün seçimler kazasız, belasız bir şekilde atlatılır. Yine orada o gün gerginlikten uzak, husumetten uzak ortam oluşturulmasında en büyük görev sandık başındaki kardeşlerimize düşecek`` ifadelerini kullandı.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor