PEYNİR BİDONUNA SAKLANAN

PEYNİR BİDONUNA SAKLANAN

5 KİLO ESRARA 15 YIL HAPİS ...

 Kayseri´de yolcu otobüsünde peynir bidonu içine saklanmış 5 kilo 650 gram esrar ile yakalanan ve ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan yargılanan iki sanığa mahkeme toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
30 Ağustos 2016´da Kayseri Malatya yolu üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapılan aramada, 34 plakalı yolcu otobüsünde, O.T.´ye ait bagajda, peynir bidonu içerisinde, peynir ile basılı biçimde daralı ağırlığı 5 kilo 650 gram olan esrar ele geçirildi. O.T., ?uyuşturucu madde ticareti yapmak´ suçundan tutuklandı. O.T., peynir bidonlarının Y.G.´ye ait olduğunu söyleyince Y.G. hakkında da dava açıldı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık O.T. (42) ve avukatı hazır bulunurken, tutuksuz sanık Y.G. (28) duruşmaya katılmadı.
Evli 6 çocuk babası tutuklu sanık O.T., mahkemede sorgu ve savunmasında, Batman´da ikamet ettiğini, Çanakkale´de alçı ustası olarak çalıştığını belirterek, "2007 yılında Y.G. ile inşaat içinde Çanakkale´de birlikte çalıştık. 2007´de gitti, bir daha gelmedi. 2016 yılının 5. ayında geri geldi ve birlikte çalışmaya devam ettik. Ağustos ayında inşaat yerine şap döküldüğü için 3-4 gün ara verdik. Ben bu arada, kızımı Ağrı´daki BESYO sınavlarına götürecektim. Bu da ´Ben de geleceğim. Nineme giderim´ dedi. İkimiz uçak bileti alıp, Mardin´e gittik, oradan otobüs ile Batman´a geçtik. iki gün sonra buluşmak üzere terminalde ayrıldık. İki gün sonra buluştuğumuzda Y.G.´nin elinde bir bidon ve çanta vardı, bende de çay ile kavun vardı. Bana denetimli serbestlik cezası olduğunu, imza atması gerektiğini söyleyerek, malzemeleri bırakıp gitti. Otobüs saati, geldiğinde kendisi beni arayıp gelemeyeceğini, bidon ile çantayı Bursa´da 8. perona bırakmamı söyledi. Ben de malzemeleri bagaja koyup, araç hareket etti. Kayseri´ye geldiğinde, polisler yakaladı. Yemin ederim uyuşturucudan haberim yok" diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık O.T.´ye, ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 10 yıl, etkin pişmanlık gösterdiği gerekçesiyle sanık, sonuç olarak 5 yıl 3 ay hapis cezası alarak, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulunarak tahliye oldu. Tutuksuz sanık Y.G.´ye ise ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, sanık hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkardı. İki sanığa toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası verilmiş oldu.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı