PINARBAŞI ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ

PINARBAŞI ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ

FETÖ´DEN 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDI?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan Pınarbaşı eski Emniyet Müdürü Ahmet İ. ´Silahlı terör Örgütü´ne üye olmak´ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken aralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu eski üyesi Şükrü Boydak´ın kızın davasının da bulunduğu,üç farklı davada da sanıklara ceza yağdı?

Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan Pınarbaşı eski Emniyet Müdürü Ahmet İ. hazır bulundu. Hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen Ahmet İ., beraatını istedi. Son sözü sorulan Ahmet İ. "Kanunlara aykırı hiçbir eylemin içinde olmadım. İddia edilen suçlamaları kabul etmiyorum, yüce mahkemenizden beraatimi istiyorum" şeklinde  konuştu? Mahkeme heyeti Ahmet İ.´yi, ´Silahlı terör örgütü üyesi olmak´ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak, mevcut durumunun devamına karar verdi.

FETÖ/PDY´ye ilişkin bir başka davada ise aralarında öğretmen, mühendis ve stajyer avukatlardan oluşan 3´ü tutuklu, 4 sanığa 1 yıl 6 ay ile 8 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde ayrı ayrı görülen davalarda, tutuklu sanık Fatma Karatürk D.´nin ´Silahlı terör örgütü üyeliği´ suçundan istinaf yolu açık olmak kaydıyla, 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak, tahliyesine karar verildi

Aynı mahkemede tutuklu yargılanan mühendis Adem A., aynı suçtan 8 yıl 1 ay, Hüseyin Y. ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, Adem A.´nın tutukluluk durumunun devamına, Hüseyin Y.´nin ise, tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan, stajyer avukat Yusuf B.´yi ise, 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını kararlaştırdı.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde FETÖ/PDY davasında Boydak Holding Yönetim Kurulu eski üyesi Şükrü Boydak´ın kızı tutuksuz sanık Elif B.´nin yargılanmasına da devam edildi. Murat B.´nin tanık olarak dinlendiği duruşma, eksikliklerin giderilmesi ve avukatlarının süre istemesi üzerine 31 Mayıs´a ertelendi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen bir  diğer davada ?Etkin pişmanlık´ tan yararlanan ve FETÖ ile bağlantısı olan toplam 63 kişinin ismini mahkemeye sunan Ersin K. İsimli sanık mahkemede ?Tüm samimiyetimle devletimin, milletimin yanında oldum. Bu hain terör örgütü ile ilgili tüm bildiklerimi anlattım. Yarın da anlatacağım. Allah rızası için içlerinde bulunduk. Bizim dini duygularla gözlerimizi boyadılar. Ben başkaları gibi hapse düşüp orada etkin pişmanlıkta bulunmadım. Hemen savcıyı ziyaret edip her şeyi anlattım. Bu hain örgüt psikolojimizi bozdu, aile düzenimizi bozdu, bizleri mahvetti. Hiçbir zaman yalan söylemedim, iftira atmadım. Yarın Allah´ın huzurunda büyük mahkeme de var. Kimse gelip de bana ?yalan söylüyorsun´ diyemez. Adaletinize güveniyorum? diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Ersin K.´ya ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 5 yıl hapis cezası verdi.



Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı