PINARBAŞI GEZİSİNİ YARIDA KESTİ

PINARBAŞI GEZİSİNİ YARIDA KESTİ

Vali Orhan Düzgün ilçe gezilerine Pınarbaşı’da devam etti… Ancak Vali Düzgün, ilçe ziyaretini yarıda keserek, TEM Otoyolu`nun Düzce kesiminde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın 5 akrabasının cenazesine

Vali Orhan Düzgün, ilçe ziyaretlerine Pınarbaşı ile devam etti. Pınarbaşı ilçesinde Kaymakam Kamil Aksoy ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Vali Orhan Düzgün, daha sonra beraberindeki daire müdürleri ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal ile birlikte Kaymakam Aksoy`dan ilçe hakkında bilgi aldı. İlçenin her yıl yüzde 2 oranında göç verdiğini dile getiren Aksoy, bu sorunun en önemli nedeninin ise işsizlik olduğunu ifade etti.

Vali Düzgün, kaymakamlığın ardından bu kez de ilçe Belediye Başkanı Dursun Ataş`ı ziyaret ederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Düzgün, Pınarbaşı`nın coğrafi konum ve köy sayısı bakımında büyük bir ilçe olduğuna dikkat çekti… İlçede birçok kültür varlığının bulunduğuna da vurgu yapan Vali Düzgün, bu kültür varlıklarının tapu niteliği taşıdığını dile getirerek, "Anadolu`nun Türkleşmesinde ve Müslümanlaşmasında payı olmuş olan Melikgazi`nin türbesi ilçe sınırları içinde yer alıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Melik Gazi`nin türbesinin restorasyonuna başlanılmış olması sevindirici bir durum. Çünkü bu, atalarımızın emanet ve mirası. Aynı anlamda bizim bu topraklarımızın bize ati olduğunu gösteren tapu vesikasıdır. Bu nedenle miraslarına sahip çıkmak önemli. Gerek Melik Gazi türbesi ve diğer kültürel varlıkların restore edilerek sağlıklı şekilde gelecek nesillere aktarılması konusunda da üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız. Pınarbaşı tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu ilçelerimizin başında. Hazırlanan projelerle tarım ve hayvancılıkta belli seviye geldiğini ve daha yeni yeni projeler de hazırlandığını görüyoruz. İnşallah yeni projelerin hayata geçmesiyle bu bölgenin bu konudaki yakaladığı gelişmişliğin devam ettirilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu…

Konuşmasında Karadeniz-Akdeniz yolu projesi ile ilgili de değerlendirmeler de bulunan Vali Düzgün, yaklaşık 600 kilometrelik projenin Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirildiğini ve yolun Pınarbaşı üzerinden geçtiğini de ifade ederek, şöyle konuştu… "Pınarbaşı için önemli projelerden birisi Osmanlı Sultanı Abdülaziz tarafından hedeflenen Karadeniz`i Akdeniz`e bağlayacak bir kuzey ve güney yolu var. Bunun ile ilgili bu hatta Pınarbaşı`ndan geçiyor. Bu bölgedeki yol çalışmaları önemli ölçüde tamamlanmış ama daha önce görev yaptığım Ordu ili sınırları içinde o Karadeniz`in sert coğrafyası altında 25 tünel açılıyor. O tüneller tamamlandıktan sonra önümüzdeki bir iki yıl içinde Karadeniz`i, Akdeniz`e bağlayacak olan bu yolun da Pınarbaşı`ndan geçecek olması buranın ekonomisinin mutlaka önemli ölçüde canlanacağını düşünüyorum. Bu yol Karadeniz`in ortasından Adana`ya kadar uzanacak olan bir yol. Belki başka projeler var ama en önemli projelerden biri olacak diye düşünüyorum."



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”