PKK/KCK-PYD/YPG SANIKLARINA HAPİS CEZASI

PKK/KCK-PYD/YPG SANIKLARINA HAPİS CEZASI

Kayseri'de yargılanan Suriye uyruklu 3 sanıktan 2'si, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı

Suriye'de terör örgütü PYD/YPG içerisinde silahlı faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle Kayseri'de yargılanan Suriye uyruklu 3 sanıktan 2'si, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık H.A. ve avukatı hazır bulundu. Sanık İ.V, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katılırken, tutuksuz sanık A.E. ise gelmedi.

Dijital rapor ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan sanık İ.V, yeminli tercüman eşliğinde yaptığı savunmasında, 2012 yılında Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiğini söyledi. Eşi ve 2 çocuğunun Gaziantep'te yaşadığını, 32 yıldır hiç mahkeme yüzü görmediğini belirten İ.V, suçsuz olduğunu öne sürerek tahliye ve beraatini istedi.

Sanık H.A. ise 5 yıldır Kayseri'de yaşadığını, terör örgütü PYD/YPG ile hiçbir ilgisi olmadığını, hayatı boyunca bu örgüte çalışmadığını savunarak beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar İ.V. ve H.A'ya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Sanık A.E'nin delil yetersizliğinden beraatine hükmeden heyet, sanık İ.V'nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

OLAY

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Suriye uyruklu A.E, İ.V, H.A. ve S.M'nin Suriye'de örgüt içerisinde silahlı faaliyet yürüttüğü bilgisine ulaşmış, takibe alınan 4 kişi, 17 Ekim 2019'da eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan İ.V. tutuklanmış, A.E. ve H.A. adli kontrol şartıyla salıverilmiş, S.M. ise serbest bırakılmıştı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor