PKKLI CANİ´YE 16 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET!

PKKLI CANİ´YE 16 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET!

542 gün sonra verilen karada 15 askerin şehit olduğu terör saldırısının iki numaralı sanığına 16 kez ağırlaştırılmış müebbet, 54 kez ayrı ayrı 20 yıl hapis cezası verildi.

Çarşı iznine çıkan 15 Komanda askerin şehit, 54 askerinde gazi olduğu 17 Aralık 2016´da düzenlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili davada mahkeme heyeti kararını verdi. 542 gün sonra verilen karada 15 askerin şehit olduğu terör saldırısının iki numaralı sanığına 16 kez ağırlaştırılmış müebbet, 54 kez ayrı ayrı 20 yıl hapis cezası verildi.

17 Aralık 2016 tarihinde terörist Kasım Yıldırımçakar bomba yüklü, sahte olarak düzenlenmiş 71 EU 595 plaka araç ile Adana´dan ilimize gelip sabah 08.48 sıralarında Zincidere Komando Tugayı nizamiyesinden çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü takip ederek Talas Bulvarı Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi önünde bulunan otobüs durağına yanaştığı sırada otobüsün sol orta yan kısmına yaklaşarak bomba yüklü aracı patlattı. 38 AB 180 plakalı özel halk otobüsü içerisinde bulunan 15 asker şehit olurken, 54 asker yaralandı. 3´ü firari 21 sanık hakkında ´devletin bütünlüğünü bozmak ve tehlikeye atmak´, ´silahlı terör örgütü üyesi olmak´, ´15 kez kasten adam öldürme´, ´54 kez kasten adam öldürmeye teşebbüs´ gibi suçlardan dava açıldı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde sanıkların yoğunluğu ve güvenlik gerekçesiyle 250 kişilik Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu´nda görülen davanın dokuzuncu celsesinde başka suçtan hükümlü sanık Abdullah A. Silivri E tipi Kapalı Cezaevi´nden SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanıklardan sadece Serkan A. duruşmada hazır bulunurken, Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi´nde tutuklu bulunan saldırının iki numaralı ismi Kenan Ç. ve diğer sanıklar da duruşmaya katılmadı. Ayrıca patlamada yaralanan gazi askerlerden bazıları, şikayetçi şehit yakınları ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan, eski başkan gazi Mete Kurt ile birlikte yaklaşık 150 kişi de izleyici olarak duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu firari durumda olan, yakalama kararları infaz edilmeyen saldırının bir numaralı sanığı İshak Ö, üç numaralı sanığı Ferhat T. ve Almanya´da yakalanan Sait K.nin adli makamlarca yapılan yazışmanın ve iade durumunun henüz sonuçlanmaması nedeniyle 3 sanık hakkında dosyanın ayrılmasına karar verdi.

Mahkeme terör saldırısının iki numaralı sanığı Kenan Ç.´ye bombalı saldırının asil faili gerekçesiyle 1 kez ´devletin birliğini bozma ve azaltma´ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ´tasarlayarak bomba ile kasten adam öldürme´ suçundan 15 kez ağırlaştırılmış müebbet, ´kasten adam öldürmeye teşebbüs´ suçundan 54 kez 20 yıl, ´tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma´ suçundan 18 yıl, ´örgüt üyeliği´ suçundan 12 yıl ve ´evrakta sahtecilik´ suçundan ise 9 yıl hapis cezası verdi.

Tutuksuz sanık Mehmet O.´ya ´silahlı terör örgütü üyeliği´ suçundan 7 yıl 6 ay, Ekrem U. ve Ümit K.´ye bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan ayrı ayrı 4 yıl 6 ay, Abdullah A.´ya evrakta sahtecilik suçundan 6 yıl, Murat T. ve Serkan A.´ya evrakta sahtecilik suçundan ayrı ayrı 4 yıl, Hamit E.´ye ise evinde bulunan silah nedeniyle 2 yıl hapis cezası verilirken, canlı bomba saldırısına karıştıkları iddiaları olan Ekrem U., Mehmet O., Ümit K., Mehmet A., Barış K., Elzem Ş., Hamit E., Fahri D., İsmail Hakkı Y., Hürriyet Y., Vasfiye T., Hüseyin P., Mehmet Y. ve Hasan E. ise beraat etti.

Duruşmanın tamamlanması sonrası adliye çıkışında medya mensuplarının sorularını cevaplayan Şehit Babası protokol mensuplarının davaya olan ilgisizliklerine dikkat çekerek serzenişte bulundu? Şehitlerin Türk Milleti´nin şehidi olduğunu vurgulayan Şehit Babası çıkan kararı yetersiz ve geç kalamış olarak nitelendirdi?

Şehitler Derneği Başkanı Yılmaz Uçkan´da işlenen suçun organize nitelik taşıdığının altını çizip davanın bir tek kişi üzerinden yürütülmesinin doğru olmadığını vurgulayıp, yardım ve yataklık yapan şahıslara verilen cezanın yetersizliğine dikkat çekti? Şehit Basının serzenişlerine de hak verdiğini belirten Uçkan ilgisizliğe tepki gösterdi?



Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi