PLAKA TANIMA SİSTEMİ SAYESİNDE

PLAKA TANIMA SİSTEMİ SAYESİNDE

KAYSERİ´YE GİRİŞTE KUŞ UÇURTULMUYOR?

Teknolojinin nimetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nimetlerden biride son dönemde hayatımıza dahil olan ?Plaka Tanıma Sistemi´. İlimizde 2009 yılından beri uygulanan bu sistem sayesinde polis şehre giriş ve çıkışlarda aranan ve sakıncalı araçları anında tesbit ederek ilgili birimleri uyarıyor ve olası bir tehlikenin önüne geçilmiş oluyor? Üstelik bu teknoloji Kayseri´de 2009 yılından beri uygulanıyor. Bizde İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Merkezi´ne gidip Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü Büro Amiri Arif Başer´den Plaka Tanıma Sistemine dair bilgi aldık?
Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri´de de asayişi bozan kişilerle mücadele devam ediyor. Mücadele bazen eski yöntemlere başvurulsa da teknolojinin nimetlerinden de sıkça yararlanılıyor? Tıpkı 2009 yılından beri faaliyette olan ?Plaka Tanıma Sistemi´ gibi. Kayseri´de şuanda 8 noktada bulunan bu sistemle şehirde dolaşan araçların, tabiri caizse GBT´sine bakılıyor. Kayseri Emniyet Müdürlüğü´nün Mobese Sistemine giden haber ekibimiz, kapalı devre kamera sisteminin ilimizdeki faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü Büro Amiri Arif Başer´in verdiği bilgiye göre Mobese Birimi Kayseri´de kuş uçurtmazken, Plaka Tanıma Sistemi´nin de bu işte büyük payı var. Başer yapmış olduğu açıklamada PTS yani ?Plaka Tanıma Sistemi ? şehrin 8 noktasında mevcut ve şehrimize giren ve çıkan bütün araçlar tesbit ediliyor?Yani hata oranı nerdeyse %0? ?2009 yılında 8 noktada faaliyetine başlamıştır. Aranan bir araç, suça karışmış bir araç ekranda kırmızı alarm işaretiyle ?Aranıyor´ kırmızı yazısı çıkarak, teknik sorumlu operatörü uyarıyor. Bu sayede operatör aracın hangi suçtan, arandığını tespit ediyor, hangi birimi ilgilendiriyorsa, o birime anında bilgi veriyor. Bu şekilde, bir suç işlenecekse önlenmesi, işlenmiş bir suç varsa failinin yakalanması hususunda önem arz ediyor. Plaka tanıma sistemlerimiz geliişen teknoloji ile son derece uyumlu olup, bir plakayı tanımama durumu neredeyse %0´dır.?
Büro Amiri Başer plaka tanıma sistemini sadece asayiş kullanmadıklarını da vurgulayarak , sözlerini şöyle noktaladı; ?Öncelikli olarak amacımız asayiş olaylarının önüne geçmek. Bir suç varsa faillerini tepsit etmek. Ama bunun yanında hırsız olayları da olabiliyor. Vatandaşın aracı çalınmış olabilir, çalınan araç plaka tanıma noktalarından geçtiği zaman anında aracı tespit edebiliyoruz.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi