POLİS İŞSİZ 25 GENCİ

POLİS İŞSİZ 25 GENCİ

MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

Kayseri Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polisleri, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında, halk eğitim merkeziyle birlikte açılan ev tekstili kursunda işsiz 25 gence eğitim verilmeye başlandı. Polisler, ellerine iğne iplik alarak kursiyerlere dikiş eğitimi verdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, ÇOGEP kapsamında, ´Genç bakışlar, mutlu yüzler´ projesiyle 18-26 yaş grubu arasında işsiz gençlere yönelik ev tekstili düz dikiş makinecilik kursu düzenlendi. İşkur ve Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülen projede, işsiz 25 genç, kursa dahili edilerek teorik ve pratik eğitim verilmeye başlandı.

Zaman zaman toplum destekli erkek ve kadın polislerin bizzat katıldığı kursun çok yararlı olduğunu söyleyen kursiyer Sibel Özlü (23), "Buraya gelmeden önce ev kızıydım. İş hayatına katılmak ve arkadaş bulmak için polislerin de katkı sunduğu bu kursa katıldım. Dikiş dikmeyi, dikiş ve overlok makinesi kullanmayı öğrendim. Katkı sunanlara çok teşekkür ederim" dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü´nde görevli polis memuru Mesut Eroğlu ise "ÇOGEP, ´Genç Bakışlar, Mutlu Yüzler´ projesi kapsamında proje ortaklarımız İŞKUR ve Kocasinan Halk Eğitim Merkezi ile birlikte mahallerde belirlediğimiz iş hayatına katılmak isteyen gençlerin iş sahibi olması için bu projeyi gerçekleştirdik" dedi.


Haber Kaynak : DHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ