POLİS MEMURLARINDAN VATANDAŞLARA TELEFON DOLANDIRICILIĞI UYARISI

POLİS MEMURLARINDAN VATANDAŞLARA TELEFON DOLANDIRICILIĞI UYARISI

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları verdiği eğitim seminerinde telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları verdiği eğitim seminerinde telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Verilen eğitim seminerinde vatandaşlara telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda sunum yapıldı. Polis memurları vatandaşlara telefonla kendilerini arayarak para isteyen kişilere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli Mesut Eroğlu, ?Telefon dolandırıcılığı genelde vatandaşlarımızı birtakım şahıslar arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşlarımızı korkutuyorlar. İşte bunun en basiti ?terör örgütü sizin adınıza hesap açmış, bu hesabı kullanıyor. Biz polisiz bunları yakalayacağız. Siz vereceğimiz bu hesaba parayı yatırın. Bu iş bizim takibimizde´ diyerek vatandaşlarımızı korkutuyorlar. Vatandaşlarımızda arayan bu şahısların polis olduğuna inanarak parayı yatırıyorlar. Daha sonra bu şekilde dolandırılıyorlar? diye konuştu.
Eroğlu ayrıca, ?İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak Kayseri´nin bütün mahallelerinde polislerimiz mevcut. Mahalle polislerimiz bulunduğu mahallelerde, okullarda, camilerde programlara katılarak vatandaşlarımıza broşür dağıtıyorlar. Halkın yoğun bulunduğu cadde ve sokaklarda 7 bini geçkin broşür dağıttık. Toplantılarda özellikle kendilerini polis olarak tanıtan şahıslara inanmamalarını ve herhangi bir hesaba para yatırmamalarını söylüyoruz. Bu şekilde ilimizde sürekli çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız kendisini arayarak altın, para isteyen kişilere itibar etmesin? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ